Španija

Goalkeepers: Kepa Arrizabalaga(Athletic Bilbao), Rubén Blanco(Celta), Pau(Tottenham)
Defenders: Héctor Bellerín(Arsenal), José Gayà(Valencia), Jorge Meré(Sporting Gijon), Jesús Vallejo(Frankfurt), Alvaro Odriozola(Real Sociedad), Jonny(Celta), Alex Grimaldo(Benfica), Yeray Álvarez (Athletic Bilbao)
Midfielders: Dani Ceballos(Betis), Gerard Deulofeu(Milan), Saúl Ñíguez(Atletico Madrid), Denis Suárez(Barcelona), Marco Asensio(Real Madrid), Mikel Merino(Dortmund),Mikel Oyarzabal(Real Sociedad), Carlos Soler(Valencia),Marcos Llorente(Alaves)
Forwards: Borja Mayoral(Wolfsburg), Sandro Ramírez(Malaga), Iñaki Williams(Athletic Bilbao)

Coach: Albert Celades

Sigurno najzanimljivija grupa za praćenje, pošto se nalaze dve reprezentacije sa ovih prostora ali jedno je sigurno, glavnu reč imaće reprezentacija Španije koja je možda i prvi favorit za osvajanje Evropskog prvenstva. Iako je Španija, da bi došla na završni turnir u Poljkoj morala da igra baraž to ne umanjuje njihov kvalitet i gotovo je sigurno da ćemo ih gledati u završnici prvenstva. Već godinama unazad pružaju odlične partije u svim mlađim selekcijama i jasno je zbog čega ih kladionice svrstavaju u red favorita. Uglavnom igraju u veoma ofanzvnoj 4-3-3 formaciji sa igračima koji su veoma dobri na lopti, tako da je posed lopte uvek na njihovoj strani i na taj način ne dozvoljavaju protivniku da se razigra. Vezni igrač Milana, Gerard Deulofeu je trenutno igrač sa najviše nastupa od svih pozvanih igrača sa 32 nastupa ali i sa 16 postignutih golova. Vezista Atletico Madrida Saúl Ñíguez i zamenik kapitena je igrač na kojeg posebno treba obratiti pažnju pošto od njega kreću gotovo sve akcije reprezentacije Španije, ali najviše se očekuje od Marco Asensio-a koji ima fantastičnu sezonu u Real Madridu.

 

Portugalija

Goalkeepers: Bruno Varela(Setubal), Miguel Silva(Vitoria Guimaraes), Joel Pereira(Manchester United)
Defenders: João Cancelo(Valencia), Edgar Ié(Belenenses), Tobias Figueiredo(Nacional), Ruben Semedo(Sporting),Rebocho(Moreirense), Fernando(Porto)
Midfielders: Rúben Neves(Porto), Daniel Podence(Sporting), Francisco Geraldes(Sporting), Bruno Fernandes(Sampdoria), Kevin Rodrigues(Real Sociedad), Renato Sanches(Bayern Munchen), Francisco Ramos(Porto), Bruma(Galatasaray), João Carvalho(Benfica)
Forwards: Gonçalo Paciência(Rio Ave), Iuri Medeiros(Boavista), Gonçalo Guedes(Benfica), Diogo Jota(Porto), Ricardo Horta(Malaga)

Coach: Romeu António Soares De Almeida

Reprezentacija Portugalije je na ovo prvenstvo došla bez poraza, sa 8 pobeda i 2 nerešene i po meni su jedina reprezentacija u ovoj grupi koja može da se suprotstavi Španiji. Veoma su disciplinovana ekipa,gde svaki igrač za svoju ulogu na terenu i tokom kvalifikacija su igrali u formaciji 4-4-2, ali kada napadaju vrlo lako se prebacuju na 4-3-3. Najveća zvezda ovog tima jeste Renato Sanches i od njega se očekuje da to pokaže i na terenu i da bude ključni igrač na ovom prvenstvu. Igrač koji bi mogao da bude prijatno iznenadjenje turnira, jeste vezista Porta Ruben Neves.

 

Srbija

Goalkeepers: Filip Manojlović(Crvena Zvezda), Djordje Nikolić(Basel), Vanja Milinković-Savić(Lechia)
Defenders: Milan Gajić(Bordeaux), Nemanja Antonov(Grasshopers), Nikola Milenković(Partizan), Miloš Veljković(Werder Bremen), Radovan Pankov(Ural), Miroslav Bogosavac(Partizan), Vukašin Jovanović(Zenit), Aleksandar Filipović(Voždovac)
Midfielders: Nemanja Maksimović(Astana), Mijat Gačinović(Frankfurt), Marko Grujić(Liverpool), Andrija Živković(Benfica), Dejan Meleg(Vojvodina), Saša Lukić(Partizan), Mihailo Ristić(Crvena Zvezda), Srdjan Plavšić(Crvena Zvezda)
Forwards: Ognjen Ožegović(Čukarički), Uroš Djurdjević(Partizan), Aleksandar Čavrić(Slovan Bratislava), Nemanja Radonjić(Čukarički)

Coach: Nenad Lalatović

Reprezentacija Srbije, kojoj kladionice ali i domaća javnost ne daju baš puno šansi da nešto urade na ovom Evropskom prvenstvu, pogotovo ne u ovom novom proširenom sistemu takmičenja, gde samo pobednici grupa idu dalje, kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo reprezentacija Srbije je zauzela drugo mesto iza Italije sa 7 pobeda 2 neresene i 1 porazom i sa 23 osvojena boda, pa su vizu za Poljsku morali da potraže kroz baraž, gde su u dvomeču bili bolji od vršnjaka iz Norveške. Igrač na kojeg bi trebalo obratiti pažnju na ovom prvenstvu jeste napadač Partizana Uroš Djurdjević koji je imao odličnu sezonu iza sebe, gde je postigao 24 gola na 29 utakmica.

 

Makedonija

Goalkeepers: Igor Aleksovski(Vardar), Damjan Siskovski(Rabotnicki), Filip Iliс(Gandzasar)
Defenders: Jovan Popzlatanov(Pelister), Visar Musliu(Renova), Gjoko Zajkov(Charleroi), Aleksa Amanovic(Javor), Darko Velkoski(Vardar), Egzon Bejtulai(Shkëndija), Besir Demiri(Shkëndija), Mevlan Murati(Shkëndija)
Midfielders: Eljif Elmas(Rabotnicki), Enis Bardi(Ujpest), Boban Nikolov(Vardar), David Babunski(Yokohama), Daniel Avramovski(Crvena Zvezda), Kire Markoski(Rabotnicki), Tihomir Kostadinov(Zlate Moravce), Nikola Gjorgjev(Grasshopers)
Forwards: Marjan Radeski(Shkëndija), Petar Petkovski(Vardar), Viktor Angelov(Ujpest), Filip Pivkovski(Landskrona)

Coach: Blagoja Milevski

Uz Slovačku reprezentacija koja ima najmanje šansi da nešto uradi na ovom šampionatu jeste reprezentacija Makedonije koja po prvi put učestvuje na Evropskom prvenstvu, ali oni ovde nisu došli slučajno već potpuno zasluženo pošto su kvalifikacije završili na prvom mestu ispred Francuske, sa 6 pobeda 3 nerešene i 1 porazom i 21 osvojenim bodom. Formacija u kojoj su nastupali tokom kvalifikacionog ciklusa jeste 4-2-3-1 i mišljenja sam da neće ništa drastično menjati na ovom prvenstvu. Igrač od kojeg se očekuje da najviše pokaže jeste ofanzivni vezista Yokohame David Babunski, igrač sa najviše nastupa i golova i proizvod čuvene Barcelonine škole.

 

Predlog: Španija osvaja Euro U21 @4.00
Predlog 2: Španija pobednik grupe B @1.85

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here