Ovo je verovatno i najteža grupa na ovom Evropskom prvenstvu, takozvana grupa smrti pošto imamo četri veoma kvalitetne i talentovane reprezentacije i prava je šteta što se svi nalaze u istoj grupi, ali to bi trebalo da nam garantuje pravu poslasticu na ovom šampionatu.

Nemačka

Goalkeepers: Marvin Schwäbe(Dynamo Dresden), Jannik Pollersbeck(Kaiserslautern), Odisseas Vlachodimos(Panathinaikos)
Defenders: Jeremy Toljan(Hoffenheim), Yannick Gerhardt(Wolfsburg), Waldemar Anton(Hannover), Niklas Stark(Hertha), Gideon Jung(HSV), Marc-Oliver Kempf(Freiburg), Thilo Kehrer(Schalke)
Midfielders: Max Meyer(Schalke), Mahmoud Dahoud(Borussia Mönchengladbach), Maximilian Arnold(Wolfsburg), Serge Gnabry(Werder Bremen), Mitchell Weiser(Hertha), Nadiem Amiri(Hoffenheim), Levin Öztunali(Mainz), Dominik Kohr(Augsburg)
Forwards: Davie Selke(Leipzig), Felix Platte(Darmstadt), Janik Haberer(Freiburg), Maximilian Philipp(Borussia Dortmund)
Coach: Stefan Kuntz

Reprezentacija Nemačke je na ovaj šampionat Evrope došla nakon ubedljivih rezultata u kvalifikacijama, gde su zabeležili sve pobede, osvojili 30 bodova i postigli najviše golova čak 35. Reprezentacija Nemačke koju sa klupe predvodi Stefan Kuntz, igra veoma kvalitetan fudbal pre svega dosta ofanzivan i sa dosta trčanja i sa punim pravom ih kladionice smatraju favoritom za osvajanje uz reprezentaciju Španije. Najbolji strelac u kvalifikacijama je napadač Leipziga Davie Selke koji je postigao 7 golova, ali igrači kao što su Max Meyer, Mahmoud Dahoud i kapiten Maximilian Arnold garantuju mnogo lepih poteza i borbe na sredini terena. Igrač na kojeg bi trebalo obratiti pažnju i koji može da bude prava senzacija na ovom turniru jeste napadač Serge Gnabry čije odlične partije u Werder Bremenu nisu promakle skautima Bayern Munchena, pa će ovaj igrač od naredne sezone igrati za klub iz Bavarije.

Italija

Goalkeepers: Gianluigi Donnarumma(AC Milan), Alessio Cragno(Benevento), Simone Scuffet(Udinese)
Defenders: Davide Calabria(AC Milan), Antonio Barreca(Torino), Daniele Rugani(Juventus), Andrea Conti(Atalanta), Mattia Caldara(Juventus), Davide Biraschi(Genoa), Alex Ferrari(Verona), Giuseppe Pezzella(Palermo)
Midfielders: Danilo Cataldi(Genoa), Lorenzo Pellegrini(Sassuolo), Alberto Grassi(Atalanta), Marco Benassi(Torino), Roberto Gagliardini(Inter), Manuel Locatelli(AC Milan)
Forwards: Domenico Berardi(Sassuolo), Alberto Cerri(Pescara), Federico Bernardeschi(Fiorentina), Andrea Petagna(Atalanta), Luca Garritano(AC Cesena), Federico Chiesa(Fiorentina)
Coach: Luigi Di Biagio

Reprezentacija Italije je kvalifikacioni ciklus završila na prvom mestu ispred Srbije sa 7 pobeda i 3 nerešene i sa 24 osvojena boda i na ovaj šampionat Evrope dolaze u zaista kvalitetnom sastavu, možda i najjačem u proteklih 10 godina. Selektor Luigi Di Biagio je na ovo prvenstvo poveo ono najbolje što Italija ima iskreno od njih se može očekivati da budu jedno od iznenadjenja turnira. Prvi golman Gianluigi Donnarumma je sigurno uz golamana Engleske najtalentovaniji golman i od njega se očekuje da svojim odbrana pomogne Italiji na ovom prvenstvu. Tu su još i Mattia Caldara koji je trenutno najbolje ocenjeni štoper u Italiji i koji će od sledeće sezone igrati u Juventusu, a tu su i napadači Domenico Berardi i Federico Bernardeschi koji jednim potezom mogu da reše utakmicu.

Danska

Goalkeepers: Jeppe Højbjerg(Esbjerg), Thomas Hagelskjær(Aarhus), Daniel Iversen(Leicester U23)
Defenders: Frederik Holst(Brondby), Andreas Maxsø(Nordsjælland), Patrick Banggaard(Darmstadt), Jakob Blåbjerg(Aalborg), Rasmus Nissen(Midtjylland), Joachim Andersen(Twente), Mads Pedersen(Nordsjælland), Jacob Rasmussen(Rosenborg)
Midfielders: Christian Nørgaard(Brondby), Andrew Hjulsager(Celta), Lasse Vigen Christensen(Fulham), Casper Nielsen(Odense), Mathias Jensen(Nordsjælland), Emiliano Hansen(Nordsjælland), Frederik Børsting(Aalborg), Mikkel Duelund(Midtjylland)
Forwards: Marcus Ingvartsen(Nordsjælland), Lucas Qvistorff Andersen(Grasshopers), Kenneth Zohore(Cardiff), Kasper Junker(Aarhus)
Coach: Niels Frederiksen

Reprezentacija Danske je uz Nemačku, najviše pokazala u ovim kvalifikacijama pošto su grupu završili sa 9 pobeda i 1 nerešenom, postigavši 24 gola i to sve zahvaljujući odličnom napadaču Nordsjælland Marcus Ingvartsen-u koji je postigao 8 golova u kvalifikacijama i biće zaista uživanje gledati ga u utakmicama protiv Nemačke i Italije. Reprezentacija Danske je jedna veoma disciplinovana i kompaktna ekipa koja ne odstupa mnogo od svog stila igre koji postavi Frederiksen i sigurno će pokusati da iznenade nekog od favorita u ovoj grupi.

Češka Republika

Goalkeepers: Luděk Vejmola(Mlada Boleslav), Lukáš Zima(Genoa), Patrik Macej(Zemplín Michalovce)
Defenders: Stefan Simič(Mouscron), Aleš Matějů(Plzen), Michael Lüftner(Slavia Prag), Patrizio Stronati(Austria Wien), Milan Havel(Bohemians 1905), Daniel Holzer(Sparta Prag), Filip Kaša(Žilina)
Midfielders: Michal Sáček(Sparta Prag), Tomáš Souček(Slavia Prag), Antonín Barák(Slavia Prag), Michal Trávník(Jablonec), Jakub Jankto(Udinese), Michal Hubínek(Bohemians 1905), Petr Ševčík(Liberec), Martin Hašek(Bohemians 1905)
Forwards: Lukáš Juliš(Sparta Prag), Tomáš Chorý(Sigma Olomouc), Patrik Schick(Sampdoria), Václav Černý(Ajax)
Coach: Vítězslav Lavička

Ceška Republika je samo još jedna reprezentacija u ovoj grupi, koja je došla kao pobednik svoje kvalifikacione grupe, predvodjena napadačem Patrik Schick-om koji je najbolji strelac kvalifikacija sa 10 golova, a takodje je pružao veoma dobre partije u Sampdoriji i na taj način zaslužio prelazak u Juventus od narednog leta. Igrač na kojeg bi trebalo obratiti pažnju jeste član Ajaxa Václav Černý koji je postigao 15 golova za drugi tim Ajaxa, zabeležio i 6 nastupa za seniorski tim, a veoma dobro može da igra i po krilima kao i centralnog napadača. Takodje dosta se očekuje od veziste Udinese-a Jakub Jankto-a.

Predlog 1: Nemačka pobednik grupe C @1.95
Predlog 2: Nemačka pobednik Euro U21 @4.33
Predlog 3: Italija pobednik Euro U21 @6.50

Bilo je to ukratko predstavljanje učesnika ovog šampionata Evrope u Poljskoj i par dugoročnih predloga. Sutra krećemo sa parovima i prognozama. 

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here