četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Grupa A: Trikolori donose kvotu 1.70?

Evropsko prvenstvo u košarci počinje 31. avgusta utakmicom iz grupe A gde će sastati Slovenija i Poljska od 12:45.

Nijedna ni druga reprezentacija nisu favoriti u grupi u kojoj se nalaze i Francuska i Grčka, međutim Zmajčeki možda mogu da iznenade na ovom turniru sa Goranom Dragićem i supertalnetovanim Lukom Dončićem koji je zreo igrač u telu mladića.

U reprezentaciji Slovenije neće biti Zorana Dragića zbog povrede, ali će bivša republika Jugoslavije imati naturalizovanog amerikanca – Anthony Randolpha. U reprezentaciji se još nalaze i poznata imena koja su igrala za večite rivale iz Beograda – uvek agresivni Jaka Blažić i Edo Murić (koji se i nije naigrao u Banvitu). Slovenci su favorit iz senke za osvajanje grupe, a Maxbet kladionica nudi kvotu 6.50.

Prvi favorit u Grupi A je svakako reprezentacija Francuske. Oni su u pripremnom periodu odigrali 8 utakmica i izgubili 2 (od Hrvatske i Litvanije). Bez Tony Parkera, glavni pokretač reprezentacije biće sjajni Nando De Colo (prošlosezonski MVP Evrolige), kao i iskusni Boris Diaw i Evan Fournier sa NBA iskustvima. Joffrey Lauvergne bi trebao biti glavna napadačka opcija na poziciji visokih igrača. Maxbet im daje najviše šanse za osvajanje grupe i plaća kvotom 1.70.

Iako igraju bez Giannisa Antetokounmpa, Grčka reprezentacija ima i više nego respektabilan sastav. U taboru reprezentacije bilo je tenzija između Ioannis Bourousis i Nikos Pappasa, ali izgleda da se sve smirilo i da spremni očekuju Evrobasket. Pappas je tokom priprema 2x bio najbolji strelac reprezentacije sa po 22 poena, i od njega se očekuje da bude efikasan. Printezis je uvek velika pretnja za visoke igrače, a tako će biti i na ovom šampionatu. Grci su drugi favoriti u grupi, a Max im daje kvotu od 3.50.

Finska, Poljska i Island su reprezentacije koje se verovatno neće boriti za sam vrh.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje