četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Halep pobedila pa se povukla, Woznjacki bolja u derbiju

Rumunska teniserka Simona Halep povukla se sa turnira u Dohi nakon pobede protiv mlade Amerikanke Ketrin Belis.
Radi se o povredi desnog stopala koje je muči još od Australijan opena.

Reči Simone Halep prenosimo u celosti:

„Definitivno neću igrati do Indijan Welsa. Odluka o mom nastupu na prvom mastersu u sezoni pašće malo pred početak turnira, a igraću  pod uslovom ako budem sto posto fizički spremna.
Iznenađena sam što sam uopšte ostvarila ove tri pobede. Bol je bio prisutan od prvog dana i nije mi bilo lako da se krećem.
Magnetna rezonanca je pokazala da imam tečnost i tendinitis na četvrtom prstu desne noge i jednostavno moram da zalečim povredu. Nisam imala mnogo vremena za oporavak pred ovaj turnir i jednostavno sam odlučila da je sve ovo previše.“

Simona Halep se tako pridružila Mariji Šarapovoj i Medison Kiz koje su takođe otkazale nastup u Dubaiju koji se igra sledeće nedelje.

Prva teniserka sveta Karolina Woznjacki nastavlja da teroriše svoje protivnice. Današnja žrtva bila je Nemica Anđelik Kerber, a Woznjacki je slavila sa 2:1, po setovima 7:6 (7:4) 1:6 6:3.

Još jednom Dankinja je pokazala da je „neuništiva“. U sva tri seta Kerber je prva dolazila do brejka, ali kada je trebalo da napravi konačan potez koji će slomiti Dankinju ona to nije uspela. U prvom setu je imala brejk prednosti, ali je Woznjacki uspela da se vrati i bude bolja u taj brejku sa 7:4.
Pad u igri kod Woznjacki bio je osetan u drugom setu koji je Kerber iskoristila za laganih 6:1.
Činilo se da Kerber drži sve u svojim rukama, jer je prva došla do brejka u trećem setu, ali tu na scenu stupa Woznjacki koja pravi ribrejk i kasnije u odlučujućim trenucima meč prokreće u svoju korist.

Ovom pobedom Karolina Woznjacki je uspela da odbrani prvo mesto, jer je odbranila polufinale koje je igrala prošle sezone, a i povlačanje Simone Halep joj je pomoglo.

U polufinalu Woznjacki će igrati protiv Petre Kvitove.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje