utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hamilton ispisao istoriju u Portugalu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobednik je trke za Veliku nagradu Portugalije. Britanac je ispisao nove stranice istorije, jer je ovom pobedom pretekao legendarnog Mihalea Šumahera po broju pobeda u Formuli 1.

Hamilton je rekordnog trijumfa došao ubedljivo, a to pokazuje i razlika od 20 sekundi u odnosu na drugoplasiranog Valterija Botasa. Dvojcu iz Mercedesa na podijumu se pridružio vozač Red Bula Maks Ferštapen.

Nije krenulo sve sjajno za Hamiltona. Britanac je po klizavoj stazi imao određenih problema na startu trke, što je najbolje iskoristio vozač Meklarena Karlos Sainc koji je pretekao i Hamiltona i Botasa. Ipak, kada je staza postala suva Mercedesi nisu imali problema sa Saincom. Botas je do 20. kruga držao čelnu poziciju, a manjak nepažnje Botasa je Hamilton iskoristio, i bez većih problema preuzeo prvo mesto. Od tog trenutka Hamilton je suvereno držao prvo mesto do kraja trke.

Ferštapen je kao po običaju bio najbolji u ostatku karavana. Šarl Lekler iz Ferarija je imao kakvu takvu šansu da se umeša u borbu za podijum, ali Lekler je kasno otišao u boks na promenu pneumatika, što ga je koštalo vremena.

Peti je bio Pjer Gasli u bolidu Alfa Taurija, šesti je bio Karlos Sainc. Prvih deset su kompletirali Serhio Peres (Rejsing Point), Esteban Okon (Reno), Danijel Rikardo (Reno) i Sebastija Fetel (Ferari).

U generalnom plasmanu vodi Luis Hamilton sa 256 bodova, drugi je Botas sa 179, a treći Ferštapen sa 162.

Šampionat u Formuli 1 se nastavlja narednog vikenda kada se vozi trka za Veliku nagradu Ređo Emilije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje