sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hamilton ispred Botasa za pol poziciju u Španiji

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Španije. Britanac je do svoje 92. pol pozicije u karijeri došao nakon što je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:15.884. Drugi je bio Hamiltonov timski kolega Valteri Botas, dok je treći bio Maks Ferštapen iz Red Bula.

Tok kvalifikacija:

Kvalifikacije nisu donele velika uzbuđenja, jer se znalo da će se za pol poziciju boriti dvojac iz Mercedesa, a da će treći biti Maks Ferštapen.

Hamilton je u duelu Mercedesa imao dosta sreće, jer je malo falilo da Botas nadmaši njegove vreme. Ipak, sitna greška pri kraju kruga koštala je Finca nove pol pozicije, ali razlika je minimalna.

Maks Ferštapen je bio najbolji među ostalima. Četvrti je bio Serhio Peres iz Rejsing Pointa koji se vratio nakon dvonedeljne pauze, jer je bio pozitivan na koronavirus. Peti je bio Lens Strol, dok je šesti bio Aleksander Albon iz Red Bula. Prvih 10 su kompletirali Karlos Sainc, Lano Noris, Šarl Lekler i Pjer Gasli.

Još jedne očajne kvalifikacije je imao Sebastijan Fetel koji nije uspeo da se plasira u Q3 deo kvalifikacija, a trku će startovati sa 11. mesta. Ništa bolje nije prošao ni Reno, jer će Danijel Rikardo i Esteban Okon startovati trku sa 13. i 15. pozicije.

Trka za Veliku nagradu Španije je na programu u nedelju od 15:10.


Fotografija je pereuzeta sa: https://www.formula1.com/en

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje