četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hamilton prekinuo Ferštapenov niz

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Mađarske. Hamilton je došao do treće pol pozicije ove sezone, i na taj način prekinuo Ferštapenov niz od pet uzasoptnih pol pozicija. Taj poduhvat obezbedio mu je najbrži krug koji je odvezao u vremenu od 1:15.419 minuta. Drugi je bio Hamiltonov timski kolega Valteri Botas, a treći je bio Maks Ferštapen.

 

Ni ove kvalifiakcije nisu mogle da prođu bez kontroverze. Tokom većeg dela kvalifikacija Hamilton je bio taj koji je diktirap tempo, a Ferštapen sa vremena na vreme pripretio.

Prilikom poslednjeg izlaska na stazu Hamilton je znatno usporio Ferštapena koji ga je pratio, zbog čega su obojica jedva uspeli da započnu poslednji brzi krug, ali nisu bili ni blizu svojih najboljih vremena.

Ove kvalifikacije je obeležio i incident vozača Ferarija Karlosa Sainsa. Naime, Sains je u Q2 delu kvalifikacija izgubio kontrolu nad bolidom, što je prouzrokovalo sudar sa zaštitnim zidom. Od siline udarca prednje krilo mu se podvuklo pod bolid, te je istaknuta crvena zastavica.

Trka za Veliku nagradu Mađarske je na programu u nedelju od 14:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje