utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hamilton slavio u Kataru i smanjio razliku

Vozač Mercedesa Luis Hamilton poednik je trka ze Veliku nagradu Katara. Britanac je u Kataru upisao 102. pobedu u karijeri. Drugo mesto zauzeo je Maks Ferštapen iz Red Bula, a treće stepenik na podijumu pripao je Fernandu Alonsu.

Hamilton je na stazi „Losail“ potvrdio dominaciju iz kvalifikacija. Od samog statra je napravio veliku prednost u odnosu na pratioce i do kraja imao mirnu trku.

Ferštapen je sa druge strane pre sam start trke kažnjen pomeranjem pet pozicija zbog nepoštovanja žutih zastavica tokom kvalifikacija, ali to ga nije omelo, jer se brzo probio do druge pozicije koju je zadržao do kraja trke.

Veliko iznenađenje ove trke Fernando Alonso je izborio postolje zbog nešto drugačije taktike. Naravno, pored toga apsolutno mu je pogodovala greška Red Bula koji je čini se bez razloga Serhia Peresa vodio na drugu promenu pneumatika.

Serhio Peres se na kraju morao zadovoljiti četvrtim mestom ispred Estebana Okona iz Alpine i Lensa Strola iz Aston Martina. Prvih deset su kompletirali dvojac Ferarija Karlos Sains i Šarl Lekler, Lando Noris i Sebastijan Fetel.

Hamilton je trijumfom u Kataru smanjio zaostatak u odnosu na Ferštepena na samo osam bodova. Do kraja sezone je ostalo da se odvezu još dve trke, a naredna se vozi 5. decembra u Saudijskoj Arabiji.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.autosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje