četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Hamilton slavio u ludoj trci u Bahreinu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobednik je trke za Veliku nagradu Bahreina. Britanac je upisao 11. pobedu ove sezone, a 95. u karijeri. Iako je Hamilton još jednom pokazao koliko je domintantan, ovu trku nije obeležila njegova briljantnost već stravičan udes Romana Grožana. Hamiltonu se na podijumu pridružio dvojac iz Red Bula Maks Ferštapen i Aleksander Albon.

Ovogodišnja trka u Bahreinu biće upamćena po stvaričnom udesu Romana Grožana. Vozač Hasa je već u prvom krugu napravio grešku nakon koje je završio u zaštitnoj ogradi. Od siline udarca njegov bolid se prepolovio i na kraju zapalio, ali na svu sreću Grožan je uspeo da se izvuče iz tog haosa. Francuz je momentalno odvežen u bolnicu i na svu sreću nije bilo većih povreda.

Nakon tog incidenta usledila je pauza koja je trajala više od sat vremena. U novom startu dogodio se još jedan udes u kom su učestvovali Danil Kvjat i Lens Strol. Kvjat je napravio grešku udarivši Strola čiji se bolid na kraju okrenuo naglavačke po sred staze.

 

Središnji deo trke nije doneo neka uzbuđenja. Drugi član Rejsing Pointa Serhio Peres je imao sjajnu trku i činilo se da će uspeti da se plasira na podijum. Ipak, u samom finišu trke i on je imao incident, jer mu je pukao motor i njegov bolid se zapalio. Sav taj haos na stazi je najbolje iskoristio ALeksander Albon, koji je na kraju završio na podijumu.

Za visok plasman je uspeo da se izbori dvojac Meklerena. Lando Noris i Karols Sains su bili četvrti i peti, a najboljih deset su kompletirali Pjer Gasli (Alfa Tauri), Danijel Rikardo (Reno), Valteri Botas (Mercedes), Esteban Okon (Reno) i Šarl Lekler (Ferari).

Šampionat Formule 1 nastavlja se već narednog vikenda Velikom nagradom Sakira, takođe u Bahreinu, ali na drugačijoj konfiguraciji staze.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje