petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hamilton slavio u Silverstonu

Vozač Mercedesa Luis Hamilon pobednik je trke za Veliku nagradu Britanije na legendarnom „Silverstonu“. Britanac je ostvario sedmu pobedu na domaćoj stazi, a na postolju su mu se pridružili Maks Ferštapen iz Red Mula i Šarl Lekler iz Ferarija.

U prvih 10 našli su se Danijel Rikardo, Lando Noris, Esteban Okon, Pjer Gasli, Aleksander Albon, Lens Strol i Sebastijan Fetel.

Tok trke:

Trka u Silverstonu nije donela neka velika uzbuđenja sa sobom. Luis Hamilton jeste imao nešto kritičniji start trke, ali je uspeo da odbije nalet Valterija Botasa i relativno sigurno drži prvo mesto.

Činilo se da će Mercedes uspeti da upiše još jednu duplu pobedu, ali u samom finišu trke Botasu je pukao pneumatik, te je bio primoran da ode u boks na zamenu. To su iskoristili Maks Ferštapen koji je uleteo na drugo mesto, a Lekler na treće.

Sličan incident je imao i Luis Hamilton kome je takođe eksplodirao pneumatik, ali za razliku od Botasa Britanac je trku završio na tri točka. Ipak, Hamiltonova prednost je bila prevelika u odnosu na Ferštapena, te se pobeda nije dovodila u pitanje.

Velike borbe su se vodile za one niže pozicije. Danijel Rikardo je vodio veliku borbu sa dvojcem iz Meklarena Karloson Sajncom i Landom Norisom. Sajnc je držao to četvrto mesto, ali je i njemu eksplodirao pneumatik, što je Rikardo na kraju iskoristio.

Dobru trku je imao Aleksander Albon koji je uprkos velikim problemima i kazne zbog incidenta uspeo da osvoji tri boda.
Deseti je bio Sebastijan Fetel, dok je Botas na kraju završio kao 11.

U generalnom plasmanu Hamilton vodi sa 88 bodova, a prate ga Botas sa 58 i Ferštapen sa 52.

Šampionat se nastavlja narednog vikenda ponovo na „Silverstonu“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje