utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hamilton uz mnogo sreće do pol pozicije u Sočiju

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvoji je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Rusije u Sočiju. Britanac je u Rusiji osvojio osmu pol poziciju ove sezone, a 96. u karijeri. Drugi je bio Maks Ferštapen iz Red Bula, dok je treći bio Valteri Botas u drugom Mercedesu.

Hamilton je do pol pozicije došao nakon dosta sreće, ali i znanja. Naime, zbog izletanja Sebastijana Fetela na stazi je istaknuta crvena zastavica dva minuta pred kraj prvog dela, a kada je akcija nastavljena Hamilton je odvezao najbrži krug sekundu pre isteka vremena.

Nakon toga za Hamiltona je bilo sve lakše. U Q3 delu kvalifikacije Britanac je bio neuhvatljiv, a koliko je bio domintantan pokazuje i zaotatsak od pola sekunde u odnosu na Ferštapena.

Bez obzira na veliki zaostatak u odnosu na Hamiltona, Ferštapen mora biti zadovoljan, jer je u poslednjim trenucima uspeo da nadmaši vreme Valterija Botasa.

Četvrto mesto je zauzeo Serhio Peres iz Rejsing Pointa, a peti je bio Danijel Rikardo u Reenou. Najbolji među ostalima bio je Karlos Sains junior u Meklarenu, ispred drugog vozača Renoa Estebana Okona i timskog kolege Landa Norisa. Prvih deset kompletirali su vozač Alfa Taurija Pjer Gasli i Aleksander Albon iz Red Bula.

Po ko zna koji put jako loše kvalifikacije je imao Ferari. Zbog greške Sebastijana Fetela drugi vozač Ferarija Šarl Lekler nije uspeo da se kvalifikuje u Q3, te će trku startovati sa 11 pozicije.

Trka za Veliku nagradu Rusije na programu je u nedelju od 13:10.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje