četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Hamiltonu 1000. jubilarna trka u Formuli 1

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobednik je jubilarne 1000. trke u Formuli 1, koja se vozila u Kini. Fenomenalni Britanac je odvezao perfektnu trku od početka pa do kraja trke i došao do 75. pobede u karijeri. Drugi je bio njegov timski kolega Valteri Botas, dok je treći bio vozač Ferarija Sebastijan Fetel.

U prvih 10 našli su se još Maks Ferštapen, Šarl Lekler, Pjer Gasli, Danijel Rikardo, Serhio Perez, Kimi Raikonen i Aleksander Albon.

Tok trke:

Iako se očekivao veliki spektakl na jubilarnoj 1000. trci nekih većih uzbuđenja nije bilo. Luis Hamilton je odmah na startu pretekao Botasa i relativno rutinski drižao čelnu poziciju do kraja. Danas smo dobili potvrdu da je Sebastijan Fetel prvi vozač Ferarija, jer je Šarl Lekler dobio naredbu da se skloni Fetelu pod izgovorom da Fetel ima isti ritam kao i Hamilton.
Fetel je dobio treće mesto, ali je svojim konstantnim greškama veoma brzo izgubio svaku šansu da se bori za pobedu, pa je morao da se zadovolji trećim mestom.

Ceh nešto lošije vožnje Fetela platio je upravo Šarl Lekler koji je u najmanju ruku bio brz kao i Fetel, ali zbog naredbe nije smeo ništa da radi. Na kraju momak iz Monaka je isputio svoje četvrto mesto, koje je preuzeo Maks Ferštapen.

Pjer Gasli u drugom bolidu Red Bula je imao sjajnu trku, a upravo je on osvojio bod za najbrži krug trke, dok je Danijel Rikardo konačno uspeo da završi trku i donese neke bodove ekipi Renoa.

Posle tri trke Hamilton je prvi na tabeli generalnog plasmana sa 68 bodova, drugi je Botas sa 62 boda, dok je treći Maks Ferštapen koji ima 39 bodova.

Na tabeli konstruktora Mercedes je ubedljivo prvi sa 130 bodova ispred Ferarija koji ima 73 boda.

Sledeća trka se vozu u Azerjbedžanu, a ona je na rasporedu 28. aprila.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje