četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hamiltonu pol pozicija u Australiji, Ferari u velikom zaostatku

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Australije, ispred timskog kolege Valterija Botasa.

Britanac je odvezao najbrži krug u vremenu 1:20.486 minuta i očigledno najavio dominaciju i ove sezone. Valteri Botas je imao zaostatak od 112 hiljaditih delova sekunde, a najveći rival Luisa Hamiltona Sebastijan Fetel je bio treći sa zaostatkom od 0.704 sekundi.

U prvih 10 našli su se još Mas Ferštapen, Šarl Lekler, Roman Grožan, Kevin Magnusen, Lando Noris, Kimi Raikonen i Serhio Perez.

Kao što i sami rezultati govore Mercedes je bio dominantan, a ekipa Ferarija je bila u velikom zaostatku. Sebastijan Fetel nikako nije mogao da pronađe ritam, i činilo se kada je Šarl Lekler veće pretnja nego Sebastijan Fetel. Ipak, Fetel je pri kraju uspeo da koliko toliko umanji štetu i zauzme treće mesto što znači da će imati prostora za borbu.

Najveće razoračanje ovih kvalifikacija jeste ekipa Renoa koja nije uspela da se plasira u Q3. Reno od ove sezone ima u svojim redovima Danijela Rikarda i Nika Hulkenberga i sa svojim agregatima su trebali da se bore za viša mesta. Ipak, Rikardo i Hulkenberg su imali određene probleme, a zanimljivo je da su skoro imali ista vremena.

Zvezda današnjih kvalifikacija bez ikakve sumnje je vozač Meklarena Lando Noris koji ne samo što je nadigrao svog timskog kolegu Karlosa Sajnca, već je uspeo da se plasira u Q3 i zauzme visoko osmo mesto.

Trka za Veliku nagradu Australije je na programu od 6 časova po srednjeevropskom vremenu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje