Herta značajno oslabljena!

0

Utakmica između Verder Bremena i Herte je u neku ruku derbi kola obzirom da se obe ekipe bore za poziciju koja vodi u Ligu Evrope. Domaći fudbaleri su u neverovatnoj formi, nisu izgubili na poslednjih 10 bundesligaških utakmica, od čega su zabeležili čak 8 pobeda!

Sa druge strane Herta je prilično posrnula u poslednje vreme, 4 poraza na poslednjih 6 mečeva, od kojih su iznenađenja teški porazi od Kelna 4:2 i Hofenhajma 1:3 na domaćem terenu. Ono što im tek ne idu na ruku jesu veliki broj nedostupnih igrača za ovaj meč.

Prilično je dugačak red izostanaka kada su u pitanju defanzivci, tako imamo odsutne Brooks (štoper, 22ut./2 gola), Stark (štoper, 26/1), Plattenhardt (prvi levi bek), Weiser (desni bek 14/1). Prema transfermarkt sajtu, ovo su ubedljivo najvredniji igrači odbrane ekipe, sa ukupnom vrednošću od 33 miliona evra! Procenjeno je da će poslednja linija tima biti Pekarik, Langkamp, Torunarigha, Mittelstädt, gde poslednja dva igrača su starosti 19 i 20 godina, a čija je ukupna vredno prema TM 875.000 e. Valjda i to nešto govori.

To nije kraj mukama trenera Dardaia. Zbog povrede neće biti ni zadnjeg veznog Lustenberger-a (19/0), ofanzivnog veznog Stocker-a (16/4) i napadača Schieber-a (18/3). Takođe, nedostupan je i Kurt (2/0) levo krilo.

Za domaću ekipu su od važnijih igrača van protokola jedino Fritz (18/0) i Hajrović (10/1). Pod znakom pitanja je levi bek Garcia (18/1).

Veliki problemi za Hertu, pre svega u defanzivnoj liniji, kao i odlična forma Verdera svrstavaju domaću ekipu za favorita.

Na poslednjih 6 međusobnih susreta, skor je 3 pobede Verdera uz 3 nerešene utakmice.

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here