Advertisement
MaxBet

Austrijski alpski skijaš – Marsel Hiršer saopštio je da se u 30. godini života povlači iz sveta sporta, odnosno da odlazi u penziju.

Specijalista za slalom i veleslalom se tako nakon 12 godina takmičenja “povlači” kao trenutni šampion Svetskog kupa, a svoj debitanski nastup imao je tokom 2007. godine.

“Danas je dan kada sam odlučio da završim svoju profesionalnu karijeru. Protekle dve sedmice bile su veoma turbulentne, ali smatram da sam doneo dobru odluku i imam dosta razloga koju idu u prilog tome. Moje telo je veoma umorno posle 12 godina, to je bio ključni razlog. Takođe, želeo sam da odem i kao svetski šampion”, izjavio je Hiršer na pres-konferneciji u Salcburgu.

Austrijanac je osvajao ukupnu titulu Svetskog kupa osam puta – od 2012. do 2019. godine i to je više Kristalnih globusa od bilo koga drugog u istoriji. Uz ovaj rekord, on ima šest trijuma u slalomu i šest u veleslalomu, kao i 67 pobeda u Svetskom kupu. Hiršer takođe ima i sedam zlatnih medalja na Svetskim prvenstvima i dve na Olimpijskim igrama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.