Advertisement
MaxBet

Monday night football je rezervisan za derbi južne divizije AFC-a u kojem će Hjuston Teksansi dočekati Tenesi Tajtanse.
Posle 10 odigranih kola Hjuston je prvi u diviziji sa skorom sedam pobeda i tri poraza, dok je Tenesi treći u diviziji sa skorom pet pobeda i pet poraza.

Ukoliko Hjuston večeras pobedi oni će se odlepiti na dve pobede u odnosu na Indijanapolis koji je drugi, i tri u odnosu na Tenesi. Zato ovaj meč ima veliku važnost, jer ako pobedi Hjuston stvari će biti vrlo jasne, a ako pobedi Tenesi stvari će se maksimalno zakomplikovati.


                                                     Hjuston teksansi:

Hjuston je u sezonu ušao veoma loše. Oni su počeli sa tri poraza iz isto toliko mečeva, i činilo se kao da će ovo biti teška sezona za njih. Ipak, meč protiv večerašnjeg protivnika im je dao pobednički impuls. Oni su prvo pobedili Tenesi, a nakon toga vezali još šest pobeda i sada su tu gde jesu.

Hjuston ne igra lep fudbal, čak šta više njihovi mečevi retko kada budu efikasni, ali tenzija i neizvesnost koja je prisutna na njihovim mečevima je neverovatna. Imaju sjajnog QB Dešona Votsona koji je imao taj peh da  je pokidao prednje ukršene ligamente što mu je unazadilo karijeru. Ipak, iz meča u meč mladi Votson je sve bolji, a to govore i rezultati Hjustona.

Odbrana Hjustona je jedna od jačih u ligi, i jedan od razloga zašto je Hjuston u ovoj seriji pobeda. J.J. Vat i Džadevion Klouni predvode tu prvu liniju odbrane koja vrši nenormalno veliki pritisak na protivničkog QB. Sve kreće od njih, a i sekonderi Hjustona takođe nije loš.

Ako bi smo tražili jedan pridev koji bi mogao da opiše Hjuston taj pridev bi bio ratnička ekipa. Hjuston je ratnička ekipa koja se nikada ne predaje i zaista igraju veoma dobar fudbal u poslednje vreme.

Povrede i izostanci:

WR: Semi Koats – prehlada, upitan za ovaj meč
LB: Dajan Kol – povreda ručnog zgloba, neće igrati
LB: Djuk Edžifor – povreda ramena, upitan za ovaj meč
G: Senio Kelemete – povreda zgloba, upitan za ovaj meč
G: Zak Fulton – povreda ramena, upitan za ovaj meč
WR: Vil Fuler – povreda kolena, neće igrati
DB: Kajvon Vebster – povreda kvadricepsa, neće igrati
T: Sentrel Henderson – povreda zgloba, neće igrati
CB: Kevin Džonson – potres mozga, neće igrati
LB: Ben Hini – povreda zgloba, upitan za ovaj meč
DB: Džermejn Keli – neće igrati
RB: Donta Foreman – povreda Ahilove teteive, neće igrati


                                                       Tenesi Tajtansi:

Tenesi je ekipa koja je vrlo nepredvidiva za klađenje. Igraju u serijama i nikako ne možete da im ukažete poverenje na neke duže staze. Pre dve nedelje su pobedili ni manje ni više nego Nju Ingland i to veoma lagano. Bili su u seriji od dve pobede pred duel sa Indijanapolisom. Svi su mislili da će to biti utakmica na krv i nož, a Tenesi je pregažen sa 38:10. Jednostavno, tokom cele sezone igraju u ritmu toplo hladno, a mi nismo sigurni da li će takav ritam da im donese željeni plej of. Na njihovu sreću ova divizija je baš izjednačena pa i nakon nekog kiksa uglavnom imate šansu da se vratite u igru.

Veoma bitna stvar za ovaj meč je zdravlje startnog QB Markusa Mariote. Mariota je doživeo veoma nezgodnu povredu lakta. Imao je probleme sa nervima u laktu i koliko smo mogli da pročitamo velike su šanse da će Mariota igrati večeras, ali pitanje je u kakvom stanju je taj lakat i da li se dovoljno oporavio. I sa njim kao vođom tima Tenesi ima problema u napadu, a bez njega to je još gore.

Sve u svemu, Tenesi je ekipa koja se ne treba podceniti, ali ne treba se ni dizati na pijedastal kao da je top ekipa.

Povrede i izostanci:

WR: Tajvon Tejlor – povreda stopala, neće igrati
LB: Derik Morgan – prehlada, upitan za ovaj meč
DB: Dejn Kruikšank – povreda kolena, neće igrati
RB: Dejvid Fluelen – povreda kolena, neće igrati
T: Kevin Pampli – neće igrati
TE: Dilejni Voker – povreda zgloba, neće igrati
P: Ostin Bernardi – povreda kolena, neće igrati
DB: Džonatan Ciprien – povreda ligamenata kolena, neće igrati
CB: Taž Smit – neće igrati
LB: Nejt Palmer – povreda noge, neće igrati


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Biće ovo jedna tesna i neizvesna utakmica u to nema sumnje, ali mi moramo dati prednost Hjustonu iz sledećih razloga.

Jedan od tih razloga je zdravlje Markusa Mariote koji će kao što smo već rekli vrlo verovatno igrati, ali pitanje je u kakvom je stanju taj njegov lakat. Bez obzira što će igrati mi ne verujemo da će Tenesi igrati mnogo kroz vazduh, jer ne žele da rizikuju još neku težu povredu Mariote sada u ključnom delu sezone kada se sve rešava.

Tenesi inače igra po zemlji, a verujemo da će večeras igrati još više, jer će biti primorani. Tenesi je u dosadašnjem delu sezone imao 289 pokušaja igrom trčanja, i po tome su šesti u ligi. Igranje po zemlji protiv Hjustona se nikome do sada nije isplatilo, jer je Hjuston jedna od jačih ekipa po branjenju trčanja, a evo šta kaže statistika:

1) Hjuston je sedma ekipa u ligi po branjenju trčanja koja protivnicima dozvoljavaa svega 96 jardi.

2) Hjuston je četvrta ekipa po branjenju trčanja ako se gleda parametar koliko protivnički trkač osvoji jardi po jednom nošenju. Hjuston dozvoljava svega 3,6 jardi po nošenju što je u današnjem modernom fudbalu veoma malo.

3) Hjuston je primio svega 5 TD kroz trčanje i po tome su drugi u ligi.

Trkači Tenesija Derik Henri i Dion Luis uprkos činjenici da su imali veliki broj akcija, njihov učinak je veoma loš. Obojica po nošenju nemaju preko 4 jarde što je veoma malo. Protiv Hjustonove odbrane koja je kao što smo apsolvirali jedna od jačih, njihov učinak će biti još slabiji.

I za kraj, moramo napomenuti i domaći teren kao bitan faktor. Domaći teren u američkom fudbalu nije bitan zbog navijanja i navijača već zbog činjenice da domaće ekipe iz nekog razloga igraju mnogo bolje kod kuće nego na strani. Hjuston je na poslednjih 10 utakmica kada je bio domaćin protiv Tenesija pobedio na 8. U tim mečevima Hjuston je uglavnom ubedljivo dobijao i mišljenja smo da će tako biti i večeras.

Predlog za klađenje: Pobeda Hjustona 1 1,50 Maxbet

Za hrabrije, pobeda Hjustona u hendikepu – 3,5 1,85 Maxbet

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.