četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

HOUSTON TEXANS – BUFFALO BILLS – NAJAVA MEČA

Da, došli smo i do play offa. Ovog vikenda na programu su mečevia wild card runde, a akciju otvaraju Hostuon Texansi i Buffalo Billsi. Kladionice favorizuju Texanse sa kvotom 1,60, a mi zaista nismo sigurni da li oni tu kvotu i zaslužuju. Po našem mišljenju ovaj meč će biti baš izjednačen, a svakako neće biti iznenađenje ako Billsi izađu kao pobednici iz obog meča.


Houston Texansi:

Regularni deo sezon za Texanse je bio pun uspona i padova. Bilo je tu fenomenalnih pobeda (Patriotsi i Chiefsi), ali je isto tako bilo i neočekivanih poraza od timova od kojih nisu smeli da izgube. Ovakve oscilacije u formi su veliki problem kod Texansa, i za njih se može reći da mogu dobiti bilo koga, ali isto tako i da izgube od bilo koga. Veoma su nezgodni za klađenje, jer ne znate u kakvom raspoloženju će izaći na teren.

Tokom sezone, Texansi su imali određenih problema sa povredama nekih bitnih igrača. Povredio se J.J. Watt, igrač koji predvodi prvu liniju odbrane tima. On je veoma bitan igrač za ovaj tim, jer vrši nenormalno veliki pritisak na protivničke kvoterbekove. Po pravilu, ofanzivni koordinatori protivničkih timova na njega šalju dva igrača, i to daje prostora ostalim defanzivcima. Houston je ostao bez Jadeveona Clowneya, partnera J.J. Watta u toj pas rush jedinici. Clowney je trejdovan u Seattle, a koliko su izostanci pomenute dvojice oslabili Texanse pokazaćemo kasnije kroz statistiku.

Ni napad Texansa nije ostao imun na povrede. Drugi hvatač tima Will Fuler je kuburio sa povredama. On je veoma bitan šraf u napadu tima, jer maksimalno dobro koristi činjenicu da je Deandre Hopkins (najbolji hvatač tima i jedan od najboljih hvatača u ligi) udvojen. Bez njega u timu napad Houstona je manje produktivan, a kasnije će te to videti i kroz brojke.

Bez obzira na sve probleme sa povredama i oscilacijama, Houston je nekako bez problema osvojio diviziju. Maskimalno su iskoristili probleme sa kojima su se susreli Coltsi i Jaguarsi i u međusobnim duelima uglavnom izlazili  kao pobednici.

No, sad dolazi ono pravo. Ako pogledamo blisku istoriju dolazimo do toga da je Houston sada validan učesnik play offa, ali bez nekog većeg uspeha. Jedno je igrati u diviziji gde ste bez ikakve sumnje najjači tim, a nešto drugo sasvim play off gde se svaka greška plaća. Zanimljivo će biti gledati Deshauna Watsona i videti da li je nešto naučio za ovih par sezona.

Statistika Houstona:

Odbrana:

– Houston je 28. odbrana lige u totalu, koja prosečno dozvoli 388,3 jarda.

– Houston je 15. odbrana lige koja u proseku dozvoli 24,1 poen protivniku.

– Houston je 29. odbrana po branjenju pasa koja dozvoli 267,3 jarda u proseku.

– Protivnici Houstona u proseku kompletiraju 64% pasova, a prosečna jardaža je 7,7 po čemu su tek 24. u ligi.

– Houston je 24. odbrana po branjenju trčanja, a u proseku dozvole 121,1 jard.

– Houston po nošenju 4,8 jardi po čemu su 20. u ligi.

– Houston je protivnicima dozvolio 98/202 konverziju trećeg dauna po čemu su najgora ekipa u ligi uz Washington Redskinse.

Loše brojke ako pogledamo realno. Nedostatak pritiska na protivničkog kvoterbeka je doprineo da Houston bude u donjem delu tabele u gotovo svim statističkim parametrima.

Napad:

– Houston je 13. napad lige koji u proseku osvaja 362 jarda i postiže 23,6 poena.

– Houston je 15. napad lige po pas igri sa 236,4 jarda po utakmici. Pas igrom su postili 27 TD (12. u ligi), kompletirali su 66% pasova (5. u ligi, a jardaža po pasu je 7,6.

– Houston je 9. napad lige po trčanju koji u proseku osvoji 125,6 jardi. U proseku osvajaju 4,6 jardi po nošenju (8. u ligi), postigli su 17 TD trčanjem (10. u ligi).

– Konverzija trećeg dauna je 84/493 što iznosi 43,5 % i po tme su 7. u ligi.

Kao što se da videti iz priloženog Houston je po svim parametrima u nekoj zlatnoj sredini. Nijedan segment njihove igre ne spada u sam vrhe liste pa ih ni mi ne smatramo za tako ozbiljnu ekipu kao neki drugi.


Buffalo Billsi:

Najprijatnije iznenađenje bez ikakve sumnje su Buffalo Billsi. To je tim koji je oduvek bio ispod radara, ali na njih treba obratiti pažnju u narerednih par sezone, jer su mlada i talentovana ekipa. Za njih se može reći da su pravi tim bez prave zvezde. Kod njih sve niko ne izdvaja, ginu jedni za druge i to po pravilu mora da donese rezultat.

Kvoterbek Billsa Josh Allen je dosta sazreo kao igrač, ali i kao lider tima. Neki stariji i iskusniji igrači su stali iza ovog mladog momka, a on im se odužuje na najbolji mogući način. Billsi su u regularnom delu sezone doživeli šest poraza, a verujte da ih je samo Phila istinski nadigrala. Dva puta su poraženi od Patriotsa i to zahvaljujući sudijskim odlukama koje su išle kontra Billsa. Čak su i neprikosnoveni Baltimor Ravensi morali mnogo znoja da proliju ne bili došli do pobede. To je bio meč u kojem su Ravensi bili blizu poraza, i koji je pokazao koliko Buffalo ima moćnu odbranu.

Ko je gledao Billse zna da im je odbrana jača strana, ali se i napad dosta popravio. Odluka da se Singltary postavio za startnog raning beka umesto legende Francka Gorea je bila pravi potez. Singltary je doneo veliku svežinu i prodornost. Protivničke odbrane su počele da skupljaju oko njega i Gorea, a to su koristili Cole Beasley i John Brown.

Napad je ruku na srce skroman, ali kako vreme bude odmicalo biće još bolji. Allen pre svega mora da poradi na svojim bacačkim sposobnostima. On ima snažnu ruku, ali neophodno je da Billsi dovedu još jednog, ili dvojicu hvatača sa kojima će on uspostaviti pravu hemiju.

Statistika Billsa:

Odbrana:

– Billsi su 3. odbrana lige u totalu koja dozvoljava 298,3 jarda po utakmici i 16,2 poena.

– Billsi su 4. odbrana lige po branjenju pasa. Oni u proseku dozvole 195,2 jarda kroz pas. Protivnici su kompletirali 62,9 % svojih pasova, a prosečna jardaža po pasu iznosi 6,7 po čemu su treći u ligi. Billsi su kroz pas primili samo 15 TD, a ostvarili su neverovatnih 14 intersepšna.

– Billsi su 10. odbrana lige po branjenju trčanja koja proseku dozvoli 103,1 jard. Kroz trčanje su primili samo 12 Td i po tome su 6. u ligi.

– Billsi su protivnicima dozvolili 76/212 puta da konvertuju treći daun, što iznosi 38,1 %, po tome su 6. u ligi.

Napad:

– Billsi su 24. napad lige u totalu sa 338,5 jardi u proseku.

– Billsi u proseku postižu 19,6 poena, po čemu su 23. u ligi.

– Billsi su 25. napad lige kada je pas igra u pitanju. U proseku osvajaju 201,3 jarda po utakmici.

– Billsi su kompletirali tek 58,3% svojih pasova po čemu su tek 31. tim u ligi.

– Billsi su 8. napad lige po trčanju, koji u proseku osvaja 128,4 jardi. Jardaža po nošenju iznosi 4,4 (13. u ligi), a trčanjem su ostvarili 18 TD (7. u ligi).

– Konverzija trećeg dauna. 76/212 – 35,9 %, tek 24. u ligi.

Iz ovoga se jasno vidi da je odbrana Billsa mnogo jači deo tima, ali nikako ne treba potceniti taj napad koji u ključnim trenucima zna da bude efikasan.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Kada se generalno sve pogleda čini se da odbrana Billsa ima sve što je neophodna da bi zaustavila najbolje igrače Houstona.

1) Deandre Hopkins će ići na Tedaviusa Whitea, jednog od najboljih kornerbekova u ligi. On je razlog zašto su Billsi treći po branjenju pasa, i zašto su dozvolili samo 14 TD pasom i izdejstvovali 14 intersepšna. Hopkins jeste top hvatač, ali nismo sigurni da će Watson mnogo rizikovati i bacati konsantno ka njemu.

2) Carlos Hyde je prvi trkač tima. Njegova statistika kaže da je istrčao 1070 jardi, što je pola od ukupne jardaže celog tima. Billsi znaju od koga preti najveća opasnost po zemlji i na njega će se koncetrisati.

3) Veliki problem za Houston je rovitost Willa Fullera. Ovaj sjajni hvatač ima problema sa povredom prepone i pod znakom je pitanja. Verujemo da će igrati, ali nismo sigurni da li je spreman za jedan ovakav meč.

Statistika kaže da Houston sa Fullerom osvaja 296,8 jardi i postiže 26,3 poena, a bez n jega osvajaju 158,3 jarda i postižu 19,6 poena. On nije 100% fizički spreman tako da su Texansi u velikom problemu.

Dakle, može se zaključiti da će Houston biti dobro pokriven, i da će njihova utakmica zavisiti od individualnog kvaliteta Watsona i družine. To nikada nije dobro u play offu, i to je može da razlog zašto Houston ima problema u play offu.

Napad Billsa možda jeste skroman, ali će sigurno imati prostora protiv Houstonove bušne odbrane. Billsi će napadati po zemlji, jer Houston to očajno brani. Imaju dobru odbranu i po našem mišljenju nikako ne bi trebali da budu autsajderi.

Kvota bi trebalo da budu 50/50, što znači da ova kvota na pobedu Billsa ima value.

Predlog za klađenje: Kontra hendikep Billsi +3,5 

Opcija 2: Buffalo više od 20,5 poena 


Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje