Rano jutros Hrvatska fudbalska reprezentacija je otputovala za Rusiju. Hrvatska će bazu imati u luksuznom i prelepom Forest Rhapsody Resort na 50 minuta vožnjom od Sankt Peterburga.

Hrvatska će na teren za 5 dana u subotu 16.juna protiv Nigerije od 21h po našem vremenu. Potom će derbi grupe odigrati 21.juna protiv Argentine, a na kraju grupne faze će 26.juna igrati protiv Islanda.

Dalić ne krije karte i za meč sa Nigerijom priprema ovu izuzetno ofanzivnu startnu postavu: Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić – Rakitić, Modrić, Perišić, Rebić, Kramarić – Mandžukić.

Pred put na Mundijal u Rusiji (14.jun-15.jul), selektor reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić je izjavio: ”Znam što bi hrvatski narod dao da budemo svjetski prvaci, ja bih dao sve. Ja bih sve dao da prođemo i grupu. Utakmice protiv Brazila i Senegala pokazale su da možemo puno. Protiv Brazila smo igrali ravnopravno, a protiv Senegala, koji je odlična ekipa, pobijedili smo iako nije bilo sve dobro. Imamo puno rezervi i to mi daje optimizam. Samo pozitiva, budimo svi pozitivni”.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here