četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hrvatska sa NBA šuterom u kvalifikacijama za OI

Hrvatska košarkaška reprezentacija dobiće solidnu podršku u nastojanju da osvoji kvotu za Olimpijske igre u Tokiju kasnije ovog meseca. Jedna od velikih zvezda hrvatske košarke, krilo Jute Jazz Bojan Bogdanović, braniće čast svoje otadžbine tokom olimpijskog kvalifikacionog turnira u Splitu, koji počinje 29. juna. To je i sam objavio nakon eliminacije „Jazzera“ iz plej-ofa NBA lige, gde su u polufinalu izgubili od LA Clippersa sa 2: 4.

Bogdanović je imao jaku sezonu pod vodstvom Snydera i prosečno je beležio 17,0 poena i 3,9 skokova uz 44% vremena šuta u sve 72 utakmice regularnog dela sezone u inostranstvu. Strelac je bio najbolji strelac na Olimpijskim igrama 2016. u Riju sa prosekom od 25,3 poena, a sada će pokušati da odvede Hrvatsku do drugog uzastopnog učešća na najvećem sportskom forumu.

Hrvatska se nalazi u grupi B turnira u Splitu, gde ih čekaju Brazil i Tunis. U drugom toku, timovi su mnogo ozbiljniji – Nemačka, Rusija i Meksiko, jer će jedan od šest timova osvojiti kvotu za Tokio. Utakmice počinju 29. juna.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje