četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Hurkač „okrenuo“ Cicipasa za polufinale u Majamiju

Poljski teniser Hubert Hurkač napravio je jedno od većih iznenađenja na ovogodišnjem Mastersu u Majamiju. Visoki Poljak je posle velikog preokreta savladao Grka Stefanosa Cicipasa i plasirao se u polufinale u Majamiju, što je njegov najveći uspeh u karijeri. Rezultat je bio 2:1, po setovima 2:6 6:3 6:4.

U prvom setu Cicipas je kontrolisao igru. Za razliku od svog protivnika, Grk je znao da iskoristi svoje šanse i sa dva brejka je osvojio prvi set. Momentum je bio na njegovoj strani, a sve se to prenelo i na drugi set. Cicipas je napravio brejk u prvom gemu i činilo se da je to početak kraja. Ipak, Hurkač nije imao nameru da se preda. Poljak je vratio brejk zaostatka sredinom seta, i stvari na terenu su počele da se menjaju. Sada je Cicipas bio taj koji je propuštao šanse, a Hurkač sa druge strane da ih koristi. Poljak je u osmom gemu nakon dosta drame došto do brejka i kasnije izjednačio na 1:1.

U trećem setu ključni trenutak je bio peti gem. Cicipas je imao 40:0, ali Hurkač je vezao pet poena i došao do brejka. Napao je Cicipas u narednom gemu, došao do brejk lopte, ali je nije iskoristio. Do kraja meča, Hurkač je sigurno servirao i došao do velike pobede.

Za plasman u veliko finale Hurkač će igrati protiv boljeg iz duela Rubljov/Korda.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje