petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona (preliminarna runda kvalifikacija): Drita – Inter Escaldes (najava i prognoza meča)

Na istom stadionu na kom i utakmica ranije,a reč je o stadionu „Colovray Stadium“ u Nionu, sastaće se i Drita i Inter Escaldes danas od 18 časova po našem vremenu. Reč je o preliminarnoj runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Ovo je drugi od dva polufinalna preliminarna meča, a igraće se bez revanša, kako bi kvalifikacije mogle da budu završene u odgovarajućem roku.

Sudeći po sajtu transferamrkt-a, Drita vredi 2.900.000 evra, a svoje učešće u Ligi šampiona i Ligi Evrope imala je u sezoni 2018/19, kada je krenula od prelimiarne runde kvalifikacija za LŠ, pobedila andorski tim FC Santa Coloma, potom je u 1. kolu izbačena od Malme-a. Igrala je 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gde ju je izbacio Dudelanž iz Luksemburga, i tu se njihova priča vezana za evropsku scenu i završava.

Inter Escaldes je klub iz Andore čija se vrednost beleži na 1.330.000 evra, a ova ekipa će u sezoni 2020/21 igrati prvi put u svojoj istoriji u kvalifikacijama za neko evropsko takmičenje. Sezonu iza nas su završili na prvom mestu sa 52 boda, dok je druga Santa Coloma sa 51, a treći Engordany sa 39, te ove sezone imamo nešto drugačije predstavnike Andore u Evropi, u odnosu na one na koje smo navikli u sezonama iza nas. Reč je o klubu u kom dominiraju fudbaleri španskog državljanstva, a možda i najveća pretnja po gol rivala biće Genís Soldevila koji je u jednom periodu karijere bio na pauzi, ali se vratio u andorski klub, gde je najbolji strelac ekipe.

Ne znamo mnogo o ovim ekipama, niti može mnogo toga da se pronađe, ali jedno je sigurno. Drita je ekipa koja ima iskustva u evropskim kvalifikacijama, ali ne na pretek, kao što imaju mnogi manji klubovi. Sa druge strane terena, Inter sigurno neće ući u meč kao autsjader kakvim se predstavlja, jer zaista ne verujemo u toliku razliku i kvalitetu i ogromno favorizovanje Drite. Mišljenja smo da će ovo biti jedan prilično čvrst meč gde neće biti mnogo golova, jer će obe ekipe prosto morati da taktiziraju, s obzirom na to da nema revanša. Tip „1P0-1&2P0-2“ plaća se kvotom 1.60.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje