petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Igor Rakočević – izuzetni košgeter

Igor Rakočević je penzionisani srpski košarkaš rođen 29. marta 1978. u Beogradu. Od februara 2015. godine nalazi se na funkciji potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Igor je karijeru započeo u Crvenoj Zvezdi, a u istom klubu je i završio svoje uspešne igračke dane. Osim dresa crveno-belih, igrao je u podgoričkoj Budućnosti, jednu sezonu proveo u NBA i Minnesoti Timberwoles. Igrao je u najjačim klubovinma Španije – Valencia, Real Madrid i Tau Ceramica (danas Baskonia), zatim u Efes Pilsenu i italijanskom Montepaschi-u.

Bio je izuzetan košgeter, a tri puta je bio najbolji strelac Evrolige čime je zaslužio i nagradu Alphonso Ford. Rakočević je 2x u dresu Tau Ceramice osvajao ovu nagradu sa prosecima 16,2 i 18,0, dok je titulu najboljeg košgetera osvojio i sa Efesom kada je prosečno beležio 17,2 poena. Za najboljeg strelca domaćih prvenstava proglašen je 2004. godine u regionalnoj ABA ligi, i 2009. u španskoj Endesa ligi.

Pored individualnih ostvarenja, na klupskom planu osvajao je trofeje u svim ligama, međutim posebno važne su medalje osvojene sa reprezentacijom. Zlato na Evrobasketu 2001. godine u Turskoj i godinu dana kasnije zlato u Indianapolisu 2002. godine.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje