utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Indijan Vels: Dominik Tim preko Raonića do finala

Austrijski teniser Dominik Tim plasirao se u finale Indijan Velsa. On je u polufinalu bio bolji od kanadskog tenisera Miloša Raonića sa 2:1, po setovima 7:6 (7:3) 6:7 (3:7) 6:4.

Meč nije bio nekog visokog kvaliteta, ali nezvesnosti nije nedostajalo. Servis je bio glavni adut i jednog i drugog igrača, a to potvrđuje i statistika koja kaže da je na meču viđen samo jedan brejk.

Iako su prva dva seta završena posla dva taj brejka meč je išao relativno brzo. U pomenuta dva seta viđena je samo jedna brejk lopta, a taj brejkovi su podeljeni na ravne časti.

Treći set nam donosi sličnu igru, a čekalo se ko će prvi da poklekne. Dominik Tim je bio igrač koji je prvi došao do brejk lopte koju je uspeo da iskoristi. Austrijanac je napravio brejk i poveo sa 4:2. Ipak, tu nije bio kraj, jer se Raonić nije predavao. Konstantno se trudio da pritisne Tima na njegov servis, a imao je i brejk loptu u gemu u kojem je Tim servirao za pobedu. Na njegovu žalost nije uspeo da iskoristi tu šansu, a pobeda je pripala Austrijancu.

Dominik Tim će za svoju prvu masters titulu igrati protiv Švajcarca Rodžera Federera koji je u finale prošao bez borbe, jer je Rafael Nadal bio primoran da preda meč zbog povrede.

Finale je na rasporedu u nedelju od 23:30.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje