petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Indijan Vels: Nadal rutinski, Hurkač ponovo koban po Nišikorija

Drugi teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u osminu finala mastersa u Indijan Velsu. On je u okviru četvrte runde bio bolji od Argentinca Dijega Švarcmana rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:4 posle nešto više od sat vremena efektivne igre.

Nadal je kao što se očekivalo rutinski slavio. Gotovo svaki poen je zavisio od njega, a bilo je pitanje trenutka kada će prelomiti meč. Švarcman se držao do 3:3, a onda je usledio brejk koji prelomio meč. Nadal je nakon toga rutinski odservirao i može se reći da je to bio početak kraja.

U nastavku duela Nadal je zaigrao još jače, a protivniku je u nastavku prepustio samo jedan gem. Za plasman u četvrtfinale Nadal će igrati protiv Filipa Krajinovića.

Jedno od većih iznenađenje ovog dana na Indijan Velsu jeste ispadanje japanskog tenisera Keija Niškorija. Poljski teniser Hubert Hurkač je opet bio kopan po Japanca, i to posle preokreta rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:4 6:3

Nišikori je bio bolji u prvom setu, ali je u nastavku znatno pao. Poljak je osvajanjem drugog seta dobio mnogo samopouzdanju, a Nišikori je još više pao. U tim ključnim poenima u trećem setu Hurkač nije grešio, i na kraju je zasluženo slavio.

Ovo je za Hurkača svakako najveći uspeh u karijeri, a za plasman u četrfinale će igrati protiv Denisa Šapovalova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje