petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Indijan Vels: Roviti Nadal preko Hačanova do polufinala, sledi novi teniski klasik

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Indijan Velsa pobedon nad Rusom Karenom Hačanovim. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:6 (7:3) 7:6 (7:3) posle velike borbe.

Meč je kao što i sam rezultat prikazuje bio veoma neizvestan. Početak meča je pripao Hačanovu koji je odmah na startu došao do brejka. Ipak, stečenu prednost nije uspeo da sačuva do kraja seta, a Nadal se relativno brzo vratio u egal. U finišu seta Nadal je imao četiri set lopte, ali je Hačanov sjajnim servisima uspeo da odvede prvi set u taj brejk. U taj brejku kao po običaju Hačanov pada sa koncetracijom, što Nadal koristi za vođstvo od 1:0.

Nastavak duela donosi još veću borbu. Hačanov je nastavio sa sjajnim igrom sve do sredine seta kada je Nadal napravio brejk. Ipak, taj brejk je imao svoju cenu, jer je Nadal osetio bol u kolenu. Od tog momenta Nadal nije bio isti igrač, jer se nije kretao punom brzinom. Hačanov je iskoristio pometnju u Nadalovoj glavi i momentalno uzvratio ribrejkom. I drugi set je otišao u taj brejk, a scenario je bio isti.

Ovo je velika pobeda za Nadala, ali stanje njegovog kolena je pod velikim znakom pitanja, i veliko je pitanje da li će uspeti da se oporavi pred sutrašnji meč za Rodžerom Federerom.

Biće to njihov 39. međusobni duel, a Nadal vodi sa 23:18.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje