subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Indijan Vels: Ženski deo turnira ostao bez prva dva favorita

Prethodni dan u ženskom delu turnira u Indijan Velsu doneo je velika iznenađenja.

Druga igračica sveta Simona Halep poražena je u osmini finala od mlade Čehinje Markete Vondruosove. Rezultat je bio 2:1, po setovima 6:2 3:6 6:2 posle velike borbe.

Bio je ovo jedan klasičan primer meča sa WTA tura u kojem je viđeno mnogo brejkova i preokreta. Mlada Vondruosova je ušla u meč bez imalo respekta prema protivnici, i to joj se isplatilo. Prvi set je odigrala veoma dobro i nije dozvolila sebi da poklekne u ključnim trenucima.

U drugom setu se očekivao odgovor Simone Halep, taj odgovor smo dobili. Halep je podigla igru na viši nivo, a to mlada Čehinja nije mogla da isprati. Halepova je relativno rutinski došla do izjednačenja, i u treći set ušla sa psihološkom prednošću.

Ipak, Vondruosova se nije predavala. To što je lagano izgubila drugi set je nije omelo da nastavi sa sjajnom igrom. U trećem setu je sve zavisilo samo od nje, i sa takvom igrom uspela je da napravi dva brejka i plasira se u četvrfinale.

U četvrfinalu je očekuje duel protiv Ukrajinke Eline Svitoline.

Još jedno iznenađenje je svakako ispadanje Naomi Osake koja je branila titulu. Mlada japanska teniserka je poražena od preporođene Belinde Benčić rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:1.

Kao što i sam rezultat prikazuje bila je ovo ubedljiva pobeda za Belindu Benčić. U ovom meču je prevladala njena sirova snaga, a na svu sreću sve joj je polazilo za rukom. Naomi Osaka je bila samo nemi posmatrač, a ovaj rezultat je prikazao pravo stanje na terenu.

Za plasman u polufinale Belinda Benčić će igrati protiv Čehinje Karoline Pliškove.

Ostali rezultati:

Muguruza – Bertens 5:7 6:1 6:4
Andresku – Vang 7:5 6:2
Svitolina – Barti 7:6 (10:8) 5:7 6:4
Vilijams – Bartel 6:4 6:4
Pliškova – Kontavejt 7:6 (7:0) 4:6 6:2
Kerber – Sabalenka 6:1 4:6 6:4

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje