četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Indijan Wels: Iznenađenjima nema kraja

Iako je masters u Indijan Welsu „osakaćen“ ne igranjem velikih teniskih zvezda ipak nam je doneo dosta neizvesnosti i iznenađenja. Za neke ta iznaneđanja su negativna za neke pozitivna, ali sve je to draž tenisa. Protekli dan u Kaliforniji je bio dosta buran.

Počeo je sa povlačanjem Gaela Monfisa koji očigledno nije bio sposoban da igra kako zna nakon maratonskog meča protiv Iznera. Još jednom se pokazalo da pored toga što je više zabavljač nego takmičar, Gael ima problema sa fizičkom spremom i sklon je povredama. No, ako mu je za „utehu“ njegov sunarodnik Pjer Ereber će igrati u četvrfinalu protiv Nemca Filipa Kolšrajbera.

Upravo je Kolšrajber napravio jedno od najvećih iznenađenja na ovogodišnjem Indijan Welsu. On je izbacio drugog nosioca Marina Čilića relativno lagano sa 2:0, po setovima 6:4 6:4 i tako pokazao Čiliću da on ima još mnogo da radi ne bili postao prvi igrač sveta što je rekao da mu je cilj.

U ženskom delu turnira ispala je druga igračica sveta Karolina Woznjacki. Njen dželat je bila mlada Ruskinja Darija Kasatkina koja je slavila sa 2:0, po setovima 6:4 7:5. Ovim porazom Woznjacki će izgubiti određen broj bodova, jer je prošle godine ovde igrala četvrfinale i tako će se razlika između Simone Halep i nje povećati.

I za kraj ovog veoma nepredvidivog dana pobrionuo se Džek Šok koji je negativno iznenadio svoju naciju. On je gajio velike nade da može da barem ponovi prošlogodišnji uspeh kada je stigao do polufinala u kom je poražen od Rodžera Federera. Da tako ne bude pobrinuo se Španac Felisijano Lopez koji je slavio sa 2:1.
Lopez se tako pridružio Rodžeru Federeru kao drugi igrač u četvrtom kolu koji ima 36 godina što je veliki uspeh.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje