četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Inđija izborila polufinale, Bečej Wild Card rundu

U najuzbudljivijem meču svih ovogodišnjih liga, tim Inđija Indiansa je u gostima savladao ekipu Kikinda Mammoths i plasirao se u polufinale kao prvoplasirani tim Grupe Sever. Inđija je bila bolja za jedan poen – 34:35Mamuti će put u polufinale tražiti u Wild Card meču protiv trećeplasiranog tima Grupe Jug Bor Golden Bearsa.

Posle dva tačdauna i jedne presečene lopte sa obe strane, rezultat je bio izjednačen (15:15). Po jednom su za Kikindu poentirali Stefan Nema koji je drugi TD postigao u drugom poluvremenu i Aleksandar Stokić koji je imao ukupno 3 TD uz jedan realizovan PAT. Na kraju prvog dela igre reprezentativni safety Aleksandar Borković je prvo presekao pas, a potom u napadu postigao TD posle pasa Milana Jeftića.

U drugom poluvremenu, Mamuti su preokrenuli rezultat sa dva vezana tačdauna, ali onda na scenu stupa iskusni internacionalac Goran Zec. Veliko pojačanje i dete Inđije postigao je dva tačdauna, a Borković i Milan Andrić realizovali su pretvaranja.

Kikinda je došla do TD trećim TD Stokića, međutim PAT je izostao i Mammoths su zabeležili prvi poraz ove sezone.

Indiansi su se na ovaj način plasirali direktno u polufinale i čekaće pobednika duela Požarevac Pastuvi – Vidre BečejKikinda Mammoths igraće protiv Zlatnih medveda iz Bora u Wild Card rundi u subotu 31. oktobra sa početkom u 14:30 na stadionu FK Žak. Pobednik ovog meča igraće u polufinalu protiv beogradskih Gladijatora.

Kikinda Mammoths 34:35 Inđija Indians
Stadion FK Žak. Nedelja 25.10.2020. 12.00

1/1
3:0 INT Luka Terzin
9:0 Branislav Fekete za Aleksandra Stokića, PAT neuspešan
9:6 Milan Jeftić za Aleksandra Blažića, PAT neuspešan
15:6 Fekete za Stefana Nema, PAT neuspešan
15:12 Jeftić za Uroša Vučkovića, PAT neuspešan
15:15 INT Aleksandra Borković
15:21 Jeftić za Borkovića, PAT neuspešan
2/2
21:21 Fekete za Nema, PAT neuspešan
28:21 Fekete za Stokića, PAT Stokić
28:28 Jeftić za Gorana Zeca, PAT Milan Andrić
28:35 Jeftić za Gorana Zeca, PAT Borković
34:35 Fekete za Stokića, PAT neuspešan

U subotu, u okviru trećeg kola Druge lige Srbije, Vidre su savladale Vitezove iz Kleka rezultatom 52:28 i tako izborile nastavak takmičenja.

Vidre su odigrale dobru odbranu i zabeležile presečenih lopti koje su donosile poene domaćinima. Što se napada tiče, u prvom poluvremenu je sve izgledalo odlično, ali se u drugom poluvremenu videlo da se Bečej već fokusirao na predstojeći Wild Card, što je moglo i da ga košta pobede. Kvoterbek Vladimir Davidov je bacio 4 presečene lopte u drugom poluvremenu. Srećom po Bečej, brzo se probudio i vratio dobru igru. Junak utakmice je svakako Mladen Kojić, koji je briljirao u odbrani, kao i u napadu. Vidre su takođe napravile promenu u napadu, gde je priliku dobijao rookie igrač Boško Kapriš umesto Nikole Vukasa, koji se vratio u odbranu ekipe što mu je primarna pozicija.

„Moram da priznam da sam očekivao ovakav ishod utakmice. Klek je igrao sa podmlađenim sastavom, koji skuplja iskustvo za naredne sezone, pa je bilo jasno i da smo bili favoriti na utakmici. Bili smo bolji konstantno na terenu iako su u jednom momentu Vitezovi uhvatili rezultatski priključak. Čestitam mojim saigračima na borbenosti i pobedi, a takođe i prijateljima iz Kleka na jednoj fer i korektnoj borbi na terenu”, rekao je Nikola Vukas, koji je u sezoni 2018. bio igrač Vitezova iz Kleka.

Tekstu doprineo: Filip Avramov


Izvor: SAAF

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje