Utakmicom Gubio – Vićenca se otvara 18. kolo Serije C – Grupa B. Pomalo čudan raspored je hteo tako da je ovo Gubiju treća za redom utakmica na domaćem terenu, prethodne dve su završili pobedom i može se reći da su u formi.

Sa druge strane, nekada slavna Vićenca, proživljava teške trenutke. U klubu je katastrofalna situacija kada su finansije u pitanju, igrači već par meseci nisu primili plate i uskoro će i FS Italije da ih kazni oduzimanjem bodova. Ovo će samo dodatno da gurne Vićencu ka dnu, trenutno su 2 boda iznad opasne zone. Pojavila se i priča kako su igrači bili blizu štrajka, ali nisu preduzeti konkretniji potezi.

Nakon serije poraza Vićence, usledila je pobeda na strani protiv Basana (koji je ispod njih i oni su u tek katastrofalnoj formi). U poslednjem kolu je Vićenca kući odigrala nerešeno sa AlbinoLeffeom (5 bodova više od Vićence).

Gubbio sa bodom više od Vićence takođe strahuje za opstanak. Njima su ovakve utakmice kući izuzetno važne, da u duelima protiv direktnih rivala osvajaju kući bodove.

Još na kraju da se doda, a nije manje bitno, jeste da Vićenci nedostaje najbolji strelac Đanmario Komi, koji je na 18 mečeva postigao 8 golova, kao i napadač Ferari (18/4).

Kvota na pobedu domaće ekipe je u padu.

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here