četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Informacije za turnire koji se igraju ove nedelje

Prošle nedelje dame su otvorile sezonu šljake u Čarlstonu, a ove nedelje će to muškarci uraditi na turnirima u Marakešu i Hjustonu. Iako je šljaka sama po sebi spora podloga, postoje turniri na kojima je ta podloga maksimalno ubrzana i zato treba obratiti pažnju gde se turnir igra. U ovom članku ukazaćemo na šta i na koga treba obratiti pažnju ove nedelje.

ATP Hjuston:

Turnir u Hjustonu je jedini turnir koji se igra na šljaci, a na njemu igraju muškarci. Ovde je šljaka najbrža na svetu pa se nemojte iznenaditi kada vidite da pobeđuju igrači poput Ive Karlovića kojima je servis glavno oružje.

Podloga je toliko brza da su do titule došli igrači poput Ive Karlovića, Stiva Džonsona, Džeka Soka, Džona Iznera u još mnogih. Ova lista šampiona potvrđuje da je podloga baš brza i da se servisom može stići do dobrog rezultata.

Ove sezone turnir je okrnjen, jer neće igrati Džon Izner i Nik Kirjos, ali ima nekoliko igrača na koje treba obratiti pažnju.

1) Ivo Karlović je ovde osvojio titulu i još dva puta igrao polufinale.

2) Stiv Džonson je šampion turnira u poslednje dve godine.


ATP Marakeš:

Turnir u Marakešu je potpuno druga priča u odnosu na Hjuston. Igra se u Maroku, pustinja je veoma blizu i to mnogo utiče na uslove koji su dosta sporiji. Ovde servis nema tako veliku ulogu, pa treba obratiti pažnju na igrače koji su dobro fizički spremni i koji vole duge poene.


WTA Bogota:

Ko prati fudbal zna da se u Boliviji vrlo teško igra. Bogota je grad koji se nalazi na velikoj nadmorskoj visini, i to mnogo otežava uslove. Uslovi su nešto brži, jer je vazduh razređeniji i loptica brže putuje. Ovde treba obratiti pažnju na igračice koje su prošle kvalifikacije, jer su one odigrale nekoliko mečeva u tim brutalno teškim uslovima.

Ovo bi mogao biti turnir sa mnogo iznenađenja pa vam preporučujemo da izbegavate klađenje na mečeve sa ovog turnira.


WTA Lugano:

Turnir u Luganu će imati svoje drugo izdanje ove sezone. I ovde su uslovi nešto brži, jer se igra na nešto višoj nadmorskoj visini, a u blizini se nalaze i Alpi. Ovde treba obratiti pažnju na igračice koje forsiraju nešto agresivniji stil igre.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje