utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Intervju nedeljom: Harry Redknapp- ,,Utakmice koje su najviše uticale na moju karijeru“

Harry Redknapp poznati engleski trener i igrač, a sada selektor reprezentacije Jordana, naveo je utakmice koje su mu promenile život, koji su mečevi i zašto ih doživljava tako, pročitajte u intervju:

 23 August 1965: West Ham 1-1 Sunderland

Prvi tim Vest Hema pobedio je Vest Brom u subotu, novi meč smo igrali već u ponedeljak sa Sanderlendom tako da je trener, Ron Greenwood napravio nekoliko izmeni i ja sam tada debitovao. Kako smo se približavali poluvremenu, njihov levi bek Len Ashurst se okrenuo ka meni i rekao mi je: ,, Ukoliko pokušaš da me prođeš, srediću te“. Na sreću nije to uradio.

 15 December 1971
: West Ham 0-1 Stoke

Dobili smo prvi susret polufinala Liga kupa na gostovanju sa 2:1, i bili smo ubeđeni da prolazimo dalje. Gubilo smo, ali je Geoff Hurst imao priliku da nas odvede na Vembli sa penalom pred kraj meča. Gordnon Banks je odbranio, pobednik duela je igrao sa Čelzijem u finalu, na našu nesreću to nismo bili mi jer smo izgubili revanš. Nisam osvajao trofeje kao igrač i često se setim ovog meča.

9 April  1976
: Seattle Sounders 1-3 New York Cosmos

Moje vreme provedeono u Sijetlu je nerverovatno iskustvo. Naše supruge su išle na piknik pored jezera, a mi bi im se pridružili popodne posle treninga. Moja prva utakmica bila je na otvranju stadiona Kingdome sa 58000 mesta. Buka je bila neverovatna. Pele je igrao za Kosmos i postigao dva gola, koja su doprinela kompletnom utisku, ali je moja ekipa ipak poražena.

7 January 1984
: Bournemouth 2-0 Manchester United

Mančester Junajted je bio osvajač FA kupa, a mi smo se borili za opstanak u trećem rangu takmičenja. Niko nam nije davao šanse, a bio bih lažov kada bih rekao da smo mi očekivali da pobedimo. Skoro svi naši igrači došli su u klub kao slobodni na početku sezone i svi su bili odlični. Ova pobeda mi je donela reputaciju među menadžerima.

11 March 2006: Portsmouth 2-1 Manchester City

Osvajanje FA cupa sa Portsmutom je bilo veliko dostignuće, ali opstanak u Premijer ligi u mojoj prvoj sezoni u klubu je bilo isto tako nešto veliko. Zaostajali smo 8 bodova, na deset mečeva do kraja šampionata, ali smo i osvojili 20 u poslednjih 10 utakmica. Ovo je bila prelomna tačka. Vodili smo 1:0 i igrali fantastičnno, ali je Dan postigao gol praktično bez šanse. Čekali smo kraj meča kada je Pedro Mendes pogodio sa preko 25 metara. Slavili smo kao da smo osvojili kup. Taj dan bio je specijalan jer mi je pomogao da povratim samopouzdanje unutar kluba.

5 May ,2010: Manchester City 0-1 Tottenham

Totinhem je igrao loše kada sam stigao i ja nisam puno menjao tim. Liga šampiona je bila san, a mi smo uspeli da stignemo tamo u mojoj prvoj sezoni. Ušli smo u ovaj meč sa bodom ispred Sitija, dva kola pred kraj. Piter Krauč je postigao gol koji nam je doneo pobedu, koja je bila jako važna za klub i velika šansa da testiram sebe kao menedžera u takmičenju sa drugim najjačim klubovima u Evropi.

https://www.youtube.com/watch?v=eiBBxfq7Q-8


 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje