četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Irtiš (Kazahstan) – Dunav Ruse (Bugarska) – LIGA EVROPE kvalifikacije!

Kvalifikacije za Ligu Evrope -1.kolo

Irtiš (Kazahstan) – Dunav Ruse (Bugarska)

      Stadion: Ortaliq (15.000 mesta) početak 16 časova

Kazahstanci već godinama dosta ulažu u fudbal, a sve češće u evropskim okvirima prave odlične rezultate. Ekipa Irtiša zauzela je treće mesto u prvenstvu sa skorom 12-5-5, a na domaćem terenu 7-3-1. Pošto je počelo novo prvenstvo, Irtiš trenutno zauzima 4-mesto sa skorom 8-7-4 (23:19)

Tim Irtiša u odnosu na sezonu kada su izborili plasman u Evropu, ostali su bez najboljeg strelca Murtazaeva koji je imao 18 golova na svom kontu, a on je pojačao tim Astane. Ekipu sačinjavaju domaći igrači, uz nekoliko internacionalaca, u odbrani su Živković bivši igrač Čukaričkog, Dvali iz Gruzije, dok ostatak odbrane čine domaći igrači. Mario Maslać bivši fudbaler Vojvodine i Borca iz Čačaka, nije standardan u odbrani ovog tima. U veznom redu treba istaći Brazilca, Rodriga Antonija i Kamerunca, Ngambea, dok je najbolji strelac među veznjacima Darabaev (18/5). Napad tim triling stranaca, dvojica iz Obale Slonovače, Ismael Beko Fofana, nekada igrač Partizana i Frank Đa Đeđe, uz Portugalca Fonseku drugog strelca tima prošle sezone. Tim sa klupe predvodi Bugarin, Dimitrov što će biti velika prednost ovog tima u duelu protiv Dunav Rusea.

Poslednje učešće u Evropi zabeležili su u sezoni 2013/14 i tada su u prvom kolu izbacili Levski iz Sofije 2:0 na domaćem i 0:0 na gostovanju. Dok su u drugom kolu ispali od Širokog Brijega, 3:2 pobeda na domaćem i poraz na gostovanju 0:2.


Dunav Ruse je tim koji je od 2010. do 2016-te stigao od IV ranga takmičenja do 4.mesta u prvoj ligi, imali su skor 15-10-11.

Tim čine domaći igrači, a napustila su ga dvojica levih spoljinh igrača Dzahailov 26/0 iz Tadžikistana, Atanasov 17/0, kao i vezni igrač Radentsov (20/0). Ostatak tima je tu i dalje, a u pripremi za ovaj meč poraženi su od Etara sa 2:0, dok su sa Botevom igrali 2:2. Dunav Ruse će na ovaj meč imati problema i zbog putovanja, najpre će ići 8 sati autobusom do Istanbula, potom avionim 7 sati do Astane posle čega ih čeka 8 sati vožnje autobusom do Pavlodara. 


Domaći tim je u takmičarskom ritmu, dok su gosti počeli pripreme pre nepune dve nedelje, nemaju iskustvo igranja evropskih utakmica, a pojačanja će doći tek prvog jula po isteku ugovora sa dosadašnjim klubovima.

PREDLOG za klađenje:

  • pobeda Irtiša ( kvota 1,35)
  • pobeda Irtiša i dva ili više gola na meču (kvota 1,65)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje