četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Iskusni Gaske u finalu Umaga

Francuski teniser Rišar Gaske prvi je finalista ATP turnira u Umagu. Iskusni Francuz je u polufinalu savladao kvalifikanta iz Nemačke Danijela Altmajera rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:2), 3:6 6:3.

Iscrpljujuće finale, ali Gaske je pronašao način da pobedi. Nije dobro krenuo, jer je u uvodnom delu meča pretrpeo dva brejka i napravio jedan. Altmajer je činilo se sve držao u svojim rukama, a onda je usledio kobni osmi gem kada je Gaske napravio brejk i vratio se u set. Od tog trenutka Gaske je bio dosta bolji igrač, a to je i potvrdio u taj brejku prvog seta koji je dobio rezultatom 7:2.

Drugi set takođe veliku borbu. Igralo se gem za gem sve do osmog gema kada je Gaske sebi dozvolio da izgubi gem u kojem je imao 40:0. Altmajer koristi poklon i izjednačuje na 1:1.

Odlučujući set donosi takođe veliku borbu, možda i najveću tokom celog meča. Ključni detalj je viđen u šestom gemu kada je Gaske bio suočen sa brejk lotpom, koja je imala jačinu meč lopte. Gaske je pronašao svoje udarce i spasio taj gem, a to je očigledno poremetilo Altmajera. Nemcu se u glavi vrzmala ta propuštena prilika i Gaske je to kaznio već u narednom gemu brejkom.

Od tog trenutka Gaske je rutinski čuvao svoj servis i plasirao se u finale gde ga čeka bolji iz duela Ramos/Alkaraz.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.tennisworldusa.org/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje