petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Iskustvo nadigralo mladost, Mari bolji od Sinera u Štokhlomu

Britanski teniser Endi Mari plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Štokhlomu. Mari je u osmini finala savladao mladog Italijana Janika Sinera rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:4) 6:3.

Bio je to jedan zanimljiv meč u kojem je iskustvo bilo jače od mladosti. Mari je odigrao gotovo savršen meč i na kraju potpuno zasluženo pobedio.

U prvom setu sve je bilo u totalnom egalu. Servis je bio u prvom planu, a statistika kaže da je viđena samo jedna brejk lopta, koju je Mari bez problema spasio. U skladu sa tim, prvi set je rešen u taj brejku koji je Mari dobio rezultatom 7:4.

Uprkos surovom intezitetu tenisa tokom prvog seta, kvalitet meča nije opao. Šta više, čini se da su i jedan i drugi digli igru na viši nivo, a u takvim okolnostima ponovo je bolji bio Mari. Britanac je počeo mnogo bolje da riternira i da bude sve veća pretnja po protivnički servis. U tri od pet servis gemova protivnika Mari je imao brejk lopte, a u dva navrata je uspeo da dođe do brejka i kroz dva seta reši ovaj meč u svoju korist.

Za plasman u polufinale Mari će igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.

Ostali rezultati:

Evans – Davodovič Fokina 7:6 (7:5) 6:2
Tiafo – Martines 6:4 6:4
Rinderkneč – Kovalik 6:4 6:1
Šapovalov – Vavosori 7:6 (7:1) 6:1
Van de Zandšulp – Fučovič 7:6 (7:3) 3:6 7:5
Pol – Fric 6:4 6:4


Fotografija je preuzeta sa: https://www.eurosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje