četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Istorija brojeva na dresovima

Zanimljiva je situacija sa brojevima na dresu pojedinih igrača, neko je birao po godini rođenja, neko svoj srećni broj, a bilo je slučajeva kada pojedini igrači nisu mogli da odaberu željeni broj, pa su na razne načine improvizovali.

  • Ivan Zamorano 1+8 : Čileanski napadač dolaskom u Inter želeo je broj 9 na svom dresu, ali potpisivanjem brazilske super zvezde za Inter, legendarnog Ronalda, to je bilo nemoguće, pa je Zamorano našao alternativno rešenje. Uzeo je broje 18 gde se između jedinice i osmice na njegovom dresu nalazio mali +.

  • Nikolas Bentner 52 : Uoči početka sezone 2009-2010 danski napadač rešio je da udvostruči svoj broj na dresu, prethodni mu je bio 26, tako da mu je novi bio 52! ,,Izabrao sam broj 52 jer je on za mene lično poseban i mislim da će mi doneti više sreće u novoj sezoni,, izjavio je Bentner. Posle toga mnogi navijači ,,topdžija“ bili su besni jer su već kupili njegov dres sa brojem 26, ali se Danac kasnije izvinio navijačima i ponudio da plati zamenu.

  • Hišam Zeruli 0 : Marokanski napadač koji je potpisao za Aberdin 1999. godine bio je prvi fudbaler u Škotskoj koji je nosio broj 0 na svom dresu. On je uzeo broj 0 zbog njegovog nadimka ,,zero“.

  • Đanluiđi Bufon 88 : Legendarni italijanski golman dok je još nastupao za Parmu za broj na svom dresu uzeo je broj 88. Bufon je želeo da mu na poleđini dresa stoje dve nule (00) ali je to tada bilo zabranjeno pa je uzeo broj 88.

  • Ronaldinjo Gaučo 80 : Kada je brazilski mađioničar stigao na ,,San Siro“ hteo je dres sa brojem 10, ali on je već bio zauzet, a igrač koji ga je nosio bio je Klarens Sedorf. Ronaldinjo se onda odlučio na broj 80 – godina njegovog rođenja.

  • Derek Riordan 01 : Kada se iz Seltika vratio u Hibernijan njegov omiljeni broj 10 već je bio zauzet tako da se on opredelio za ,,ogledalo“ pa je novi broj na njegovom dresu bio 01.

Da li vi znate još neke slične slučajeve?

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje