četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Istorija se ponovila, Lajović ponovo poražen u pet setova

Kažu ljudi da se istorija ponavlja s vremena na vreme, a izgleda da je to tačno. Iz perspektive Dušana Lajovića ona se ponovila, jer je srpski teniser kao i prošle godine poražen od Nemca Aleksandera Zvereva rezultatom 3:2, po setovima 6:4 6:2 4:6 1:6 6:2.

Slično kao i prošle godine Lajović je protraćio mnogo šansi. Igrao je Lajović odlično u prvom setu, imao prednost 3:1 i tri vezane brejk lopte, ali nije iskoristio šanse. Nakon toga, Zverev je uspeo da se vrati i potpuno preokrene meč u svoju korist. Lajović je bio samo nemi posmatrač, a Zverev je vrlo brzo poveo sa 2:0.

Ipak, tu nije bio kraj, jer je Lajović podigao nivo igre, a Zverev se maksimalno opustio. Iz poena u poen Lajović je igrao sve bolje, a rezultat je brejk i smanjenje rezultata na 2:1.
Takav odgovor Lajovića izgleda da je malo iznenadio Zvereva. Nemac je potpuno stao, a Lajović je sa druge strane igrao kao u transu. Riternirao je sjajno, terao Zvereva da trči i to mu je naravno donelo rezultat. Momentum se poputno okrenuo i sa sigurnih 6:1 odveo meč u peti set.

Kada se očekivao Lajovićev poslednji udarac do njega na žalost nije došlo. Zverev je odmah na startu napravio brejk i tako ugušio nalet Lajovića. Ipak, i dalje je bilo dosta nervoze u igri Nemca te je Lajović uspeo da napravi brejk, ali odmah nakon toga je usledio još jedan brejk Zvereva. To je zasigurno bio ključni detalj, jer od tad Zverev apsolutno dominira i rutinski privodi meč kraju.

Zvereva u četvrtom kolu očekuje duel protiv Italijana Fabia Fonjinija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje