subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ITALIJA SERIJA A: Juventus – Inter (09.12.2017)

Derbi Italije, kako je čuveni italijanski novinar Giovani Brera nazvao meč između Juventusa i Intera, igra se u subotu od 20:45, a posle nekoliko sezona kada je ovaj meč Juventus dočekivao u boljoj poziciji od Intera, ove sezone milanski klub posle 15 kola još uvek ne zna za poraz i sa oreolom lidera ulazi u ovaj meč.

 

TRADICIJA:

Ukoliko se pogleda novija istorija, Juventus jako retko gubi mečeve od Intera na svom stadionu, poslednji poraz zabeležili su 2012-te godine, a bilo je 1:3, posle toga na stadionu u Torinu odigrano je još pet mečeva, 4 pobede Juventusa i jedan remi. Prošle sezone oba tima slavila su svaka na svom terenu, Inter na svom stadionu 2:1, dok je Juventus slavio 1:0.

TRENUTNE POZICIJE NA TABELI:  Inter posle puno sezona bez značajnijih rezultata, konačno zauzima prvo mesto na tabeli, od početka sezone prošlo je 15 rundi, a oni još uvek ne znaju za poraz u domaćem šampionatu. Imaju skor od 12 pobeda i 3 remija uz gol razliku 33:10. Imaju četvrti napad u ligi, ali i jednu od top tri odbrane u ligi.

Juventus sa druge strane nije više tako dominatan kao prethodnih sezona, trenutno su na trećem mestu sa skorom 12 pobeda, jedan remi i dva poraza. Gol razlika im je 41:14 i čini ih najefikasnijim timom lige za sada.

IZJAVE TRENERA:

Alegri (Juventus): ,,Moramo da osvežimo igrače koji su igrali u jakom ritumu, naročitu u periodu od reprezentativne pauze na ovamo. Naš Gonzalo Iguain je u velikoj formi što je i pokazao u Napulju. On je fizički doveo sebe u odlično stanje što mu je omogućilo da pokaže sve svoje kvalitete, ima sigurnost sa loptom, koja mu se lepi za nogu i omogućava mu da uradi bilo šta sa njom! Neki od igrača su odmarali u meču Lige šampiona tako da će sada igrati svežiji. Tim razume važnost meča i postao odgovorniji. Moramo raditi i žrtvovati se kako bi postigli naš krajnji cilj, a to je skudeto. U meču protiv Intera, srećemo se sa timom koji igra odličnu odbranu i ima pobednički duh, imaju odličnog trenera koji se dokazao i koji odlično radi svoj posao. Ovaj meč neće odlučiti osvajača titule, ima još puno do tad, moramo da igramo i jedni i drugi protiv odličnih protivnika poput Rome, Napolija ,Milana i drugih, ali je normalno da i u ovom meču idemo na pobedu.“

Spaleti (Inter Milan): ,,Imamo sve uslove da odigramo dobar meč u Derbiju Italije. Moji igrači imaju veliku želju da ostvare velike stvari, isto je i sa našim navijačima. Istorija kluba, navijači i grad Milan, svi zaslužuju igrače koji daju sve od sebe. Igraćemo protiv tima koji je osvajač šest prethodnih titula i učesnika dva od tri poslednja finala Lige šampiona. Znamo koliko su jaki, ali sticali smo samopouzdanje prethodnih meseci i hoćemo to da pokažemo na terenu. Meč protiv Juventusa motiviše ali na terenu moramo da ostanemo mirni. Dug put je još pred nama, ali nećemo da odustanemo od naše ideje. Ne smemo menjati naš stil za ovaj meč, moramo raditi ono što radimo već par meseci i demonstrirati naše kvalitet. Oni su jaki na lopti tako da ćemo morati da izvedemo tim koji će fizički moći to da isprati. Što se tiče postave svi su u konkurenciji ali ja ću izabrati 11, ali su i svi ostali jako bitni za konačan uspeh. Alegri je jedan od najbolji trenera danas i odličan taktičar.“

MOGUĆE POSTAVE:   

JUVENTUS: Bufon – Barzalji, Kijelinji, Lihštajner, Rugani – Matuidi, Daglas Kosta, Kvardado,Pjanić, Dybala, Higuain

INTER:  Handanovic – D’Ambrosio, Miranda, Nagatomo, Škriniar – Brozović, Kandreva, Gagliardini, Perišić, Borja Valero, Ikardi.

PREDLOG za klađenje: Očekuje nas jako zanimljiv meč gde će oba tima pokušati da nametnu svoj stil igre i odnesu važnu pobedu u borbi za titulu. Juventus ima više iskustva u ovakvim mečevima, a i na svom stadion igra mnogo bolje. Inter će pokušati da parira ali smatramo da je ,,stara dama“ ipak bliža pobedi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje