sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Italijani su prvaci Evrope!

Muška odbojkaška reprezentacija Italije je postala novi šampion Evrope, jer su u velikom finalu savladali selekciju Slovenije sa 3:2 u setovima (22:25, 25:20, 20:25, 25:20, 15:11).

„Azuri“ su u dva navrata imali set zaostatka, ali su pokazali pobednički karakter i uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist. Najefikasniji igrač kod Italijana bio je Danijele Lavija sa 21. poenom, Alesandro Makjeleto je imao 17 poena, Đulio Pinali 12, Juri Romano 11 poena.

Kod Slovenaca najviše su se istakli – Alen Pajenk sa 16 poena, Tonček Štern i Klemen Čebulj su osvojili po 14 poena, a Tine Urnaut 10. Slovenija je tako osvojila svoju treću srebrnu medalju sa Evropskim prvenstva, jer su predhodno to učinili 2015. i 2019. godine.

Za najkorisnijeg igrača (MVP) izabran je kapiten Italije – Simone Đaneli.

U „borbi“ za bronzanu medalju, selekcija Poljske je sa 3:0 u setovima pobedila reprezentaciju Srbije, koja je na ovom Evropskom šampionatu „branila“ titulu prvaka Evrope osvojenu pre dve godine, ali ovoga puta su u polufinali „zaustavljeni“ upravo od Italijana, dok nisu uspeli na kraju da osvoje bronzu.

Nedavno je i ženska reprezentacija Italije osvojila prvenstvo Evrope, a sada su objedinili titule trijumfom i u muškoj konkurenciji. Definitivno godina koja pripada Italiji u odbojci.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje