petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ivaška iznenadio Zvereva u Minhenu

Beloruski teniser Ilja Ivaška plasirao se u polufinale turnira u Minhenu nakon što je savladao domaćeg tenisera Aleksandera Zvereva. Posle borbe koja je trajala dva i po sata, Ivaška je slavio rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (5:7) 7:5 6:3.

Nakon sjajnog turnira u Barseloni gde je uspeo da otkine set Rafaelu Nadalu, Ivaška pravi još jedan veliki skalp. Pobeda protiv top 10 tenisera je svakako iznenađenje, ali pobeda je bila apsolutno zaslužena.

U prvom setu Belorus koristi početnu tromost protivnika i pravi brejk za vođstvo od 3:1. Sve je išlo kako treba za Ivašku do trenutka kada je servirao za osvajanje seta. U tom trenutku se rukla stegla, a Zverev to koristi i pravi brejk. Zverev svestan da mu je protivnik u nokadunu pritiska u taj brejk i „krade“ prvi set.

Drugi set donosi obrnute uloge. Egal je bilo do rezultata 4:4 kada je Ivaška ponovo popustio, ali mu je Zverev nakon toga višestruko vratio. Nererovatan pad u igri Nemca koji je izgubio naredna dva svoja servis gema, a samim tim i set.

Osajanje seta je dalo mnogo samopouzdanja Ivaški. Belorus u odlučujućem setu prvi dolazi do brejka, ali se Zverev vraća. Ipak, Nemac je u finišu ponovo upao u crnu fazu, što je Ivaška iskoristio i brejkom priveo meč kraju.

Za plasman u veliko finale Ivaška će igrati protiv boljeg iz duela Rud/Milman.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje