subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Iz Porta u Viljareal po drugi put

Španski Viljareal doveo je na pozajmicu igrača Porta,Adriana Lopeza koji je i prošle sezone proveo šest meseci u njihovim redovima,pozajmica je ugovorena do kraja tekuće sezone.

 

Adrian Lopez je napadač ponikao u Ovijedu, odakle zatim prelazi u Deportivo La Korunju za koju je odigrao 104 utakmice, postigao 17 golova uz 5 asistencija, proveo je i jednu sezonu na pozajmici u Malagi, da bi po isteku ugovora potpisao za Atletiko Madrid što se pokazalo kao odlična odluka. U naredne tri sezone odigrao je 142 utakmice za ovaj klub, postigao 26 golova i zabeležio 20 asistencija. Ovakve igre donele su mu 2014-te godine transfer u Porto, vredan 11 miliona evra. U Portu nije pružao partije na nivou onih iz Atletika, pa ga Porto pozajmljuje Viljarealu po prvi put u avgustu 2015-te. U tom periodu Lopez je odigrao 23 meča, postigao 5 golova i imao 4 asistencije. Gol protiv Liverpula u polufinalu Lige Evrope ostao je u posebnom sećanju navijačima Viljareala, jer su njim pobedili 1:0, važan gol Lopeza bio je i protiv Valensije 2:0 jer su tom pobedimo igrači Vilareala obezbedili mesto u kvailfikacijama za Ligu šampiona. Sledi povratak u Porto za koji je od početka sezone odigrao svega 9 utakmica, ali bez konkretnog učinka, što je ponovo iskoristio Viljareal i doveo ovog igrača u svoje redove.

Adrian Lopez u dresu reprezentacije

U mladoj reprezentaciji Španije odigrao je 19 utakmica i postigao 9 golova,takođe je debitovao i za seniorski tim i na dve utakmice postigao jedan gol.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje