četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Iz Red Bull-a u RB. Vezista se seli u Nemačku!

Talentovani mađarski vezista Dominik Soboslai (Dominik Szoboszlai) karijeru će nastaviti u redovima nemačkog prvoligaša RB Lajpciga.

20-godišnjak je u RB Lajpcig stigao iz austrijskog Red Bul Salcburga, transferom vrednim 20 miliona evra (ne računajući bonuse), čime je postao najskuplji mađarski fudbaler svih vremena. Sa novim klubom je zaključio saradnju do juna 2025. godine.

– “Drago mi je što je tranfer konačno završen. Ovo je jedan od najboljih timova u Bundesligi, a odlično napreduje i u Ligi Šampiona. Klub kao što je Lajpcig je savršen za moj napredak. Ovde ću moći da nastavim svoj razvoj i pomognem klubu da nastavi sa uspesima i u 2021. godini“, rekao je mladi fudbaler.

 

Soboslai je u Red Bul Salcburgu nastupao od 2018. godine, odigravši ukupno 82 utakmice na kojima je postigao 26 golova i 34 asistencija. Od početka sezone 2020-21 na teren je izašao ukupno 21 put, a bio je zaslužan za ukupno 19 pogodaka. Za reprezentaciju Mađarske je debitovao 2019. godine, a na svoj konto je već sakupio 12 nastupa.


Naslovna fotografija: Youtube/RB Leipzig (Screenshot)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje