četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ako izgubi gubi status top 100 igrača

U prvom kolu mastersa u Indijan Welsu sastaće se Slovak Lukaš Lacko i Srbin Dušan Lajović.

Prosto se ne zna ko je gori od ove dvojice. Od početka sezone i jedan i drugi samo nižu poraze.

Lacko je  nešto bolji, jer mu je odnos pobeda i poraza bolji od Lajovićevog. Ipak, on ove sezone ni na jednom turniru nije uspeo da veže dve pobede, a najbolje od njega smo videli na Australijan openu gde je stigao do drugog kola u kom je poražen od Kikera,a zanimljivo je da je pre toga pobedio Raonića. Trenutno je u nizu od tri poraza od Gulbisa, Govojčika i Kovalika.

Ni Lajović ne blista, čak šta više on je još gori. Od kako je operisao bruh on ne može da se „sastavi“. Ove sezone zabeležio je samo jednu pobedu  u Buenos Ajresu protiv Bagnisa. Očigledno je da mu je samopouzdanje na niskom nivou, ali on to jednostavno mora da predbrodi. Njegova igra nije tako loša, čak šta više većinu poraza je doživeo nakon tesnih i neizvesnih završnica, i to kad tad mora da se vrati.

Ovde brani veliki broj poena, jer je prošle sezone stigao do četvrtog kola. Ako ispadne na samom startu gubitak bodova ga izbacuje iz prvih 100 igrača na svetu, a to automatski znači igranje čelendžera i mučenje u kvalifikacijama za najveće turnire. On to svakako ne želi, svestan je situacije i danas mora da pokaže pre svega sebi da može da se takmiči na najvišem nivou.

Glupo je pričati o motivu, ali on je svakako kod Lajovića veći. Lacko je davno bio top 50 igrač, a u poslednje vreme on je konstatno oko top 100. Lajović sa druge strane sigurno zaslužuje da bude u prvih 50 samo mu treba neka malo jača pobeda koja će da ga trgne, a mi mislimo da će to biti baš ova protiv Lacka.

Predlog: Pobeda Lajovića 1,75

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje