Drugi meč na terenu broj 1 odigraće Kanađanin Miloš Raonić i Amerikanac Džon Izner. Biće ovo sudar dva titana i dve mašine za proizvodnju as servisa.
Kladionice su za blagog favorita postavile Raonića, a mi se sa tim apsolutno ne slažemo, jer je Izner pokazao mnogo više u dosadašnjem delu turnira.

Raonić apsoslutno ništa specijalno nije odigrao. Od kada mu je Goran Ivanišević postao trener, on igra tenis za koji jednostavno nije stvoren. Ivanišević je bio servis volej igrač, i u skladu sa tim želi to da prenese na Raonića. Jedini problem je što Raonić nema osećaj za igru na mreži, jer su mu voleji jako loši. Umesto da se usredsrede na popravljanje kretanja i bekenda, oni rade na segmentu igre na kojem Raonić nikada neće biti dobar. Osećaj na mreži se ne trenira, sa tim se igrač rađa.
Raonić mnogo forsira bekend slajs koji mu takođe ne ide najbolje i na terenu izgleda baš loše. Veoma se muči sa riternom, a danas ga očekuje najbolji server na ATP turu.

Što se Iznera tiče neverovatno je koliko je taj čovek napredovao. Iz njega izvire samopouzdanje i danas po nama ima veliku šansu. Vidno je napredovao na riternu, a njegova taktika je više nego jasna. Izner napada svaki, ali bukvalno svaki protivnički drugi servis, jer je svestan da mu razmene na travi ne odgovaraju. Mahom se sa bekend strane izvlači na forhend i to su u velikoj većini slučajeva viner. Njegovi procenti na protivnikov drugi servis su preko 35 % što je odličan uspeh za njega na travi.
Danas ga čeka jak server, ali on sigurno neće menjati taktiku.

Pored toga što će Raonić i Izner takmičiti ko će više aseva da odservira, biće ovo i psihološka borba, a u njoj je jači Izner bez ikakve sumnje. Jednostavno, on je kralj taj brejkova i ako njega pitate on bi mogao stalno da ih igra. Njegov drugi servis je u rangu prvog, jer ima toliko varijacija kod serisa da protivnik ne zna šta da očekuje. Do četvrtfinala još uvek nije izgubio servis, a sumnjamo da će ga izgubiti i danas.

Hteli smo da igramo čistu dvojku na Iznera, ali ova margina na hednikep gemove od 1,5 je više nego korektna. S obzirom da neće biti dosta brejkova i ovaj jedan gem može da odigra veliku ulogu, a mi smo oduvek bili za sigurniju varijantu.

Predlog: Konta hendikep Izner +1,5 1,83

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.