Prethodno veče obeležila su masovna povlačenja sa turnira u Ouklendu. Čak četiri igrača su se povukla sa turnira, a to su Rajan Harison, Gvido Pelja, Andrej Rubljov i Kajl Edmund.

Kao laki luzeri u glavni žreb upali su Taro Danijel, Liam Karuana, Lukaš Lacko i Tenis Sandgren.

Iako su uglavnom bili autsajderi u tim mečevima daleko od toga da su se obrukali. Taro Danijel je možda pružio najmanji otpor Kuevasu, jer je poražen sa 2-0, po setovima   6-3 6-2. Liam Carauna je dobrano preznojio Stiva Dzonsona koji jeste pobedio sa 2-0, ali setovi su bili jako tesni 7-5 i 7-6. Tenis Sandgren je uspeo da uzme jedan set protiv Čunga.

Korak dalje otišao je Lukaš Lacko koji je napravo iznenađenje pobedivši Stefanosa Cicipasa sa 2-1, po setovima 6-3 6-7 (7-5) 6-3 i u drugom kolu će igrati protiv Robina Hasea.

Što se Sidneja tiče odigrano je svega pet mečeva. Mladi Australijanac De Minaur nastavlja sa neverovatnim partijama, a sada je „pao“ iskusni Španac Fernand Verdasko. Domaći igrač Aleksandar Vukić pošteno je namučio Felisijana Lopeza koji ga je slomio tek u trećem setu.
Od ostalih rezultata Jared Donaldson je lagano dobio umornog Simona, Benoa Per je pobedio Aljaža Bedenea posle velike borbe sa 2-1, dok je Leonardo Majer relativno lagano dobio Mišu Zvereva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.