Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog odbranili su Kup Crne Gore, pošto su u finalu dva puta bili bolji od Primorca, najpre sa 12:6 u gostima, a potom i 8:6 na svom bazenu. To je za Novljane deseti trofej u Kupu u nizu, a 16. u istoriji kluba.

Jadran je u prvom meču praktično obezbedio trofej, pošto je na gostojućem bazenu slavio 12:6 (2:2, 4:1, 3:1 i 3:2). U tom meču je briljirao Petar Tešanović sa čak 16 odbrana, a Konstantin Averka je na drugoj strani bazena postigao četiri gola, dok su po dva puta precizni bili Đuro i Danilo Radović, odnosno Nikola Brkić. Dvostruki strelac za Primorac bio je Vuk Draškovi.

U revanšu je tim Petra Radanovića rano poveo 3:0, kasnije imao i pet golova prednosti, pa su Kotorani, koje predvodi legendardni hrvatski vaterpolista, Sandro Sukno, samo ublažili poraz.

– Dobro je početi sezonu trofejom. Opet smo imali pad u trećoj četvrtini, ali najvažnije je da smo došli do cilja. Biće duga sezona, imali smo velike promene, a čeka nas i Liga šampiona, gde će nam utakmice koristiti da ovi mladi igrači rastu – rekao je trener Novljana, Petar Radanović.

– Čestitam Jadranu na trofeju, bio je bolji u oba meča. Mi smo dobili sliku kako ići dalje, kako napredovati. Jadran je organizovan klub godinama unazad, igra ozbiljan vaterpolo. Nama je sada najbitnije da dobijemo bazen, imamo velike talente, ali bez bazena rizikujemo da Primorac gubi te talentovane momke, ali i da ih gubi ovaj sport, jer mogu da prestanu da igraju – istakao je trener Primorca, Sandro Sukno.

Finale Kupa Crne Gore

Primorac – Jadran 6:12 (2:2, 1:4, 1:3, 2:3)

Primorac: Kralj, Drašković 2, Vukasović, Gopčević 1, Mačić 1, Molthen 1, Adžić, Janović, Perković, Sekulić, Matković 1, Stanojević, Isljamović, Sojo Da Silva.

Jadran: Tešanović, D. Radović 2, Vučurović, Obradović, Vujović 1, Averka 4, Murišić, Gardašević, Đ. Radović 2, Banićević, Brkić 2, Petković, Đurović, V. Radović 1.

Jadran – Primorac 8:6 (4:1, 3:1, 0:3, 1:1)

Herceg Novi – Bazen Jadran. Sudije: Mišković (Kotor), Obradović (Herceg Novi).

Jadran: Tešanović, D. Radović 2, Vučurović 1, Obradović, Vujović, Averka 2, Murišić, Gardašević, Đ. Radović 3, Banićević, Brkić, Sladović, Đurović, V. Radović.

Primorac: Kralj, Drašković 1, Vukasović 1, Gopčević, Mačić, Molten 1, Adžić, Janović, Perković 1, Baštrica, Matković 1, Stanojević 1, Isljamović, Da Silva.


Izvor: Vaterpolo vesti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here