subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Japan je novi tim koji je obezbedio učešće na Svetskom prvenstvu!

Fudbalska selekcija Japana, obezbedila je plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018-te godine, kolo pre kraja kvalifikacija jer su danas na svom terenu savladali selekciju Australije 2:0 i tako kolo pre kraja i teoretski osigurali prvu poziciju na tabeli koja vodi diretktno na planetarni šampionat.
Puleni selektora Vahida Halihodžića slavili su danas golovima Asana na asistenciju Nagatoma u 41.minutu, da bi konačnih 2:0 postavio Ideguchi na asistenciju Haraguchia u 82.minutu i doneo veliko slavlje japanskom narodu.

Selekcija Japana učestvovaće šesti put uzastopno na šampionatu sveta, do sada su najveći uspeh ostvarili na domaćem terenu 2002.godine kada su zauzeli 9.mesto. Sličan rezultat ponovili su i na Svetskom prvenstvu 2010-te u Južnoafričkoj Republici kada su takođe u konačnom plasmanu bili deveti.

Oni su druga selekcija iz Azije koja je obezbedila plasman, pre njih to je učinila reprezentacija Irana, za preostala dva mesta koja vode direktno na šampionat sveta boriće se Južan Koreja, Sirija i Uzbekistan u grupi A, dok u grupi B tu borbu vode Saudijska Arabija i Australija. Trećeplasirani timovi iz grupa će odigrati međusuobni baraž, a imaće priliku da se plasiraju na SP u baražu sa timom iz Srednje ili Severne Amerike.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje