Advertisement
MaxBet

Johnny O’Bryant, centar sa NBA iskustvom, pojačao je Maccabi FOX Tel Aviv.

Ima samo 25 godina i 4 sezone iza sebe u NBA ligi, međutim, u svakom timu je njegova uloga bila marginalna. Visok 206 cm, veoma snažan u duelu, nije po tipu klasičnih centara jer poseduje korekne šuterske sposobnosti za 2 i 3 poena.

Gledajući njegove pripremne utakmice u dresu novog kluba, može se primetiti da za kratak vremenski period uzima mnogo šuteva. Stoga se pitamo, hoće li i na takmičarskim utakmicama imati ovakav stav ili će biti manje sebičan?

Pripreme za Johnny-ja počele su fantastično. Protiv Khimkija je postigao 23 poena iz 60% uspešnosti za dva poena, međutim “trojke” ga nisu išle, ali ih je uporno šutirao (1/6) i pokušavao sam da rešava akcije.

Sledi korektna utakmica protiv Panathinaikosa gde postiže 26 poena (16 šuteva za 22 minuta, odlični procenti), zatim protiv AEK-a postiže 11 uz nešto slabije procente u odnosu na Pao.

Stekli smo sliku o O’Bryant-u, na osnovu pomenute tri utakmice, kao vrsnom centru koji pogađa sa svih pozicija. Međutim, usledio je turnir u Zadru, gde se Maccabi sastao sa Olimpia Milanom i Fenerbahčeom. Protiv Milana, postigao je 12 poena iz 12 pokušaja iz igre (4/12), a protiv Fenera 15 (5/16). Maccabi je izgubio obe utakmice.

Čini se da je ovo korektno pojačanje za Maccabi i da zaista može mnogo da doprinese, međutim, ako želi da doprinese ekipi, moraće da koriguje NBA šuterske navike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.