četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Još jedan preokret Barti za finale u Štutgartu

Australijska teniserka Ešli Barti plasirala se u finale turnira u Štutgartu. Prva teniserka sveta je u prvom polufinalu savladaoa Ukrajinku Elinu Svitolinu rezultatom 2:1, po setovima 4:6 7:6 (7:5) 6:2.

Još jedan težak meč za omalenu Australijanku, ali kada imate pobednički mentalitet onda se put do pobede pronalazi dosta lakše.

Prvi set je bio u totalnom egalu. Obe teniserke su servirale sjajno sve do sedmog gema kada je Svitolina iskoristila treću brejk loptu. Nakon toga Ukrajinka je bez većih problema privela prvi set kraju.

Odgovor Barti je došao veoma brzo. Australijanka u ranoj fazi seta dolazi do brejka za vođstvo od 4:1. Ipak, Svitolina je uspela da odbije nalet protivnice i uzvrati brejkom, što je potpuno izbacilo iz ritma Australijanku. Sada je momentum bio na strani Svitoline koja je napravila još jedan brejk za vođstvo od 5:4 uz servis. No, ni to nije bilo dovoljno za Ukrajinku. Svitolina se unervozila u najgorem trenutku, a Barti to koristi i pravi ribrejk. Od tog trenutka snage na terennu su se promenile i Barti je kroz taj brejk došla do izjednačenja.

Treći set je bio puka formalnost, jer je bilo evidentno da je Svitolina pala. Barti je toga bila svesna i veoma brzo je došla do brejka čime je prelomila meč na svoju stranu.

Barti će u velikom finalu igrati protiv bolje iz duela Halep/Sabalenka.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje