subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Još jedno pojačanje Zenita

Nakon desnog beka Ibrahima Calagova još jedan igrač ekipe Krila Sovjetov prešao je u redove Zenita. Ovaj put reč je o francuskom napadaču Johanu Molou, koji je sa novim klubom potpisao ugovor na 3 i po godine, a vrednost transfera iznosi oko 3 miliona evra.

27-godišnji Francuz primarno nastupa na poziciji levog krilnog igrača, dok nekada može da igra i na desnoj strani terena. Prvenstveno ga odlikuje visoka preciznost, kako kod kraćeg dodavanja, tako i kod slanja dugih lopti. Jedan je od retkih igrača u ruskoj Premijer Ligi koji se veoma često služi rabonom, a mnogo puta je asistirao baš sa ovim udarcem. Pored toga, dosta je spretan u gužvama, tj. u veoma malom prostoru, jer ima izražen driblerski talenat. Sve u svemu, igrač koji je multipraktit, dobar je asistent, ali itekako ume i da postiže golove.

U Krila Sovjetov stigao je krajem leta 2015. godine, kao pozajmljeni igrač od francuskog Sent Etjena. Već na svojoj drugoj utakmici u novom dresu odigrao je na visokom nivou i bio asistent kod svih golova svoje ekipe u pobedi nad Zenitom od 3:1. Do kraja sezone igrao je odlično što je dovelo do toga da ga Krila Sovjetov otkupi u avgustu 2016. godine. Za ovu ekipu ukupno je ostvario 38 nastupa, postigao je 5 golova i upisao 10 asistencija. Zbog njegovog talenta u tom periodu su se za njega zainteresovale najpoznatije ekipe iz Rusije, kao što su Zenit, Spartak i Lokomotiva, ali su upravo plavo-beli bili najodlučniji da ga dovedu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje