utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Još malo, pa kraj karijere

Nekadašnji češki reprezentativac – Milan Baroš objavio je da na kraju aktuelne sezone u Češkoj, prestaje sa profesionalnim igranjem fudbala.

38-godišnji napadač koji trenutno nosi dres Banik Ostrave, doneo je odluku da po završetku šampionata ode u zasluženu penziju, nakon 22. godine nastupanja na seniorskom nivou.

„Glava bi htela još, ali telo više ne može. Već dugo imam problema sa zdravljem, a moje telo ne može da funkcioniše onako kako sam navikao tokom karijere. Jednostavno, godine ne možete zaustaviti. Nakon svakog treninga osećam bolove, te ne mogu da nastavim svoju igračku karijeru“, istakao je iskusni golgeter.

Svoju seniorsku karijeru započeo je 1998. godine upravo u ekipi, Banik Ostrave (gde će i „okačiti kopačke o klin), a nastupao je i za timove – Liverpula, Aston Vile, Liona, Portsmuta, Galatasaraja, Antalijaspora, Mlade Boleslav, Slovan Libereca. Najveći klupski uspeh ostvario je sa Liverpulom u sezoni 2004/2005 kada je osvojio trofej u Ligi Šampiona.

Za reprezentaciju Češke igrao je u periodu od 2001. do 2014. godine, gde je na 93 odigranih utakmica postigao 41. pogodak. Na Evropskom prvenstvu 2004. godine sa pet datih golova poneo je epitet najboljeg strelca ovog kontinentalnog takmičenja.

Fotografija preuzeta sa sajta: https://www.uefa.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje